Ambulans sayısı 84’e çıkarıldı

Acil sağlık hizmetlerinin aksamadan devam edebilmesi ve ambulans filosunun daha güçlü olması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen 30 adet ambulans, düzenlenen törenle Vali Seddar Yavuz tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

Valilik Yerleşkesinde gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan katıldı.

Vali Seddar Yavuz tören alanında basına yaptığı açıklamada, “Bugün ilimizde yürütülen acil sağlık hizmetleri için çok önemli bir gün. Çünkü bugün Sağlık Bakanlığımızca İlimize tahsis edilen 30 tane yeni ambulansımızı hep beraber hizmete alıyoruz. Acil sağlık hizmetleri kapsamında 2020 yılı içerisinde 158.376 vakaya müdahale edilmek suretiyle 2.842.772 km mesafe kat edilmiştir. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık hizmetleri konusunda devrim yapıldığını hepimiz biliyoruz. Başta tesisleşme, tetkik, tedavi, hastane ve hekimlerimizin eğitimi dahil olmak üzere her türlü imkan bakımından dünya ile yarışır vaziyetteyiz. Özellikle erken müdahale ve hastalarımızın sağlık kuruluşlarına nakli konusunda ambulanslarımızın yeterli olması bizim için fevkalade önemlidir. Bugün itibariyle ilimizde acil sağlık hizmeti veren ambulans sayımızı 84’e çıkarmış bulunuyoruz. Eski Türkiye’de ambulansın gelmediği yılları hepimiz hatırlarız. Çok şükür ki artık o günleri geride bıraktık. 30 yeni ambulansımızı da hizmete alarak genç bir filoyla Kocaeli’ndeki kardeşlerimize hizmet edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızdaki her kademede görev yapan yöneticilere, ilimizin sorunlarını yakından takip eden ve bizlerin işlerini kolaylaştıran, ilimize yapılan her hizmette destek olan Sayın Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve özellikle bu pandemi süreci içerisinde fedakarca çalışan sağlık personellerimize minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyorum” dedi. Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, Sağlık Bakanlığının tarafından ilimize tahsis edilen 30 adet ambulansı hayırlı olsun dilekleriyle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ederek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

20 Oca 2021 - 11:09 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.