AMATEM-ÇEMATEM'de sona gelindi

Alkol ve bağımlılık tedavi merkezleri AMATEM-ÇEMATEM projelerinin inşaatı bitti. Merkezlerin geçici kabulü önümüzdeki günlerde yapılacak. Eksik kalan işler için ise ikinci bir ihale açılacak.

Kocaeli Valiliği’nin talebi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı devam eden Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi (ÇEMATEM) inşaatının temeli Umuttepe bölgesindeki Üniversitesi Kampüsü’nün batı kısmında 1,5 yıl önce temeli atılmıştı. İnşaatların dış yapıları bitti. Merkez toplam 25 bin metrekare alan üzerinde 12 bin metrekare kapalı alana sahip. Merkez, 33 milyon 241 bin TL’ye ihale edilmişti. İnşaatı ise İzmitli Gök-Yol firması yaptı. Eksiklikler için Bakanlık önümüzdeki günlerde ikinci bir ihale yapacak. AMATEM toplam 50, ÇEMATEM ise 30 yatak kapasitine sahip olacak. Merkezde; Kafeterya, açık ve kapalı spor salonu, yürüyüş parkurları da bulunuyor. Tedavi merkezi, bitirildikten sonra Kocaeli Üniversitesi tarafından işletilecek.

03 Şub 2021 - 09:14 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.