Akaryakıta Zam Kapıda

Benzin ve akaryakıt fiyatlarına gelecek olan zam, Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Döviz kurlarında ki artıştan dolayı ilaçlara yüzde 12,9 zam gelmesi ardından benzine ve diğer ürünlere de zam gelmesi planlanıyor

Akaryakıt sektörü yetkilileri 24 Şubat 2020 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam geleceğini açıkladılar. Dolar kurunun bu hafta 6,04’ten 6,12’ye kadar yükselmesi benzin fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Benzin ve akaryakıt satış fiyatlarına zam geleceğini açıklayan yetkililer, motorine de önümüzde ki günlerde zam yapılma ihtimali olduğunu belirttiler. 24 Şubat Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece geçerli olmak üzere benzine 16 kuruş zam yapılması planlanıyor. Zam pompa fiyatlarına yansıyacak. Zamla birlikte İstanbul’da bir litre kurşunsuz benzinin fiyatı 6,67’den 6,83 TL’ye yükselecek. Geçtiğimiz günlerde de dolar kuru artışından dolayı ilaç fiyatlarına zam gelmişti. İlaçlara 12,9 zam gelmesi ardından, şimdi diğer tüm ithale bağlı ürünlere de zam gelmesi bekleniyor.

24 Şub 2020 - 12:33 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.