Akademi Lise’lerde Yüz Yüze Eğitim Başladı

Akademi Lise’ler yüz yüze eğitimlere MEB tavsiyeleri doğrultusunda 12. sınıflar ve sınava hazırlanan gençler için başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ve ödüllü gençlik projesi Kılavuz Gençlik Modeli’nin lise kısmını oluşturan Akademi Lise, yüz yüze eğitimlere yeniden başladı. Koronavirüs nedeniyle 16 Mart’ta okulların tatil edilmesiyle birlikte eğitime ara veren Akademi Lise’ler yüz yüze eğitimlere MEB tavsiyeleri doğrultusunda 12. sınıflar ve sınava hazırlanan gençler için kapıların açtı.

MEB VE SAĞLIK BAKANLIĞI İLE ORTAK HAREKET EDİLİYOR

Akademi Lise’ler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Koronavirüs salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim sürecine kademeli geçiş planıyla eş hareket edecek. 12. sınıf öğrencileri Cumartesi günü ve hafta içi, mezun grubu öğrencileri ise hafta içi eğitimlerine katılım sağlayabilecekler. Sınıf mevcudunun Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği oranda azaltıldığı eğitim ortamlarında maske, mesafe ve temizliğe son derece dikkat ediliyor.

MEB MÜFREDATI DİKKATE ALINIYOR

Akademi Lise’lerde geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de MEB müfredatı dikkate alınacak ve müfredatla uyumlu hareket edilecek. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi dolasıyla tüm merkezlerde Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara göre derslikler düzenlendi ve işleyiş ona göre planlandı.

YENİ DÖNEMDE NELER OLACAK

Akademi Lise’lerde gençler için spor faaliyetlerinden, kültür gezilerine kadar birçok önemli etkinlik gerçekleştirilecek. Gençlik kampları, açık hava sohbetleri, bilgi destek ve psikolojik destek programları düzenlenecek. Spor faaliyetleri olarak kontrollü normalleşme süreciyle beraber Akademi Liseler arası futbol turnuvası, bisiklet, yüzme, doğa yürüyüşü, fitness etkinlikleri yapılması planlanmakta. Projelerde ise Gönül Coğrafyası Okumaları ve Yazarlık Okulu yine öğrencileri bekleyecek. Yapılacak olan tüm bu etkinliklerde de Koronavirüs tedbirleri uygulanacak.

22 Eki 2020 - 10:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.