“80 Günde Devr-i Alem” İzleyenlerine Komedi Ziyafeti Çekti

Kocaeli Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "80 Günde Devr-i Alem", Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu.

Masalsı tadı ve muhteşem oyuncu performansı ile 80 Günde Devr-i Alem oyununun Kocaeli Şehir Tiyatrolarındaki ilk gösterimi 15 Şubat'ta İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleştirildi. Jules Verne’nin eseri 80 Günde Devr-i Alem’den uyarlanan oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Prömiyer sonrasında düzenlenen Koktey ile tiyatro severler oyunun yaratıcı kadrosu ve oyuncularıyla bir araya geldi.

KOCAELİ’DE İLK KEZ SAHNELENDİ

Jules Verne’nin 1872 yılında yazdığı ünlü romanı 80 Günde Devr-i Alem, Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncularının muhteşem performansı ile sahnelendi. Kocaeli’de ilk kez sahnelenen oyuna Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, protokol ve tiyatro severler katıldı.

AYDIN SİGALI “BEŞİNCİ AYIMIZDA ALTINCI PRÖMİYERİMİZ”

Oyun sonunda konuşan Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı “Beşinci ayımızda altıncı prömiyerimiz oldu. Machbeth ile başladık, Masal Odası ile devam ettik, ardından Otobüs Durağında Üç Bencil'i izledik, sonra Günün Çorbası dedik, ardından Tamamen Doluyuz dedik ve şimdi de 80 Günde Devr-i Alem diyoruz. Çok yakında bir prömiyerimiz daha var. O da Vişne Bahçesi... Bu oyunumuza da sizleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖNETMEN KOCAOĞLU “5 OYUNCU 49’UN ÜZERİNDE ROL OYNUYOR”

Kocaeli Şehir Tiyatrolarının çok köklü bir tiyatro olduğunu ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten 80 Günde Devr-i Alem oyunun yönetmeni Gökhan Kocaoğlu, “Bu köklü tiyatronun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. 80 Günde Devr-i Alem aslında bir çocuk romanı olarak bilinir ama aslında her yaştan insanın okuduğu bir romandır. Bizde bunu beş kişi ile sahneye taşıdık. Bu beş kişi oyunda 49’un üzerinde rol oynuyor. Oyuncularımız gerçekten değişik ve zor bir performans sahneliyorlar” dedi.

“KOMEDİ İÇERİKLİ OLMASI BİZİ AYRI BİR HEYECANLI KILDI”

Oyunu izleyen tiyatro severlerden Hülya Katanak, “Oyunu gerçekten başarılı bulduk. Oyunun hakkında kısa bir bilgimiz vardı ama oyunun bu kadar komedi içerikli olması bizi ayrı bir heyecanlı kıldı. Oyun gerçekten başarılı ve büyük bir emek var. Oyunda gerçekten çok güzel vakit geçirdik. Kocaeli Şehir Tiyatroları gerçekten performans olarak başarılı buluyorum. Yılladır takip ediyorum. Oyuncu olarak, oyun kalitesi olarak ve performans olarak başarılı buluyorum.” Şeklinde konuştu.

“KEYİFLE İZLEDİK”

Oyunun sürükleyici bir performansının olduğu ifade eden Hidayet Gönüllü, “Köstüm ve oyuncu performansları gayet başarılıydı. Keyifle izledik ve ileride sahnelenecek olan oyunları merakla bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ben Kocaeli Şehir Tiyatroları'na her ay öğrencilerimiz ile birlikte geliyorum. Çocuklar da biz de keyifle izliyoruz” dedi.

ZAMANA KARŞI YARIŞDA BİRÇOK MACERA YAŞANIYOR

1872 Londra’sında geçen oyunun konusu gizemli ve nevi şahsına münhasır tam bir İngiliz centilmeni eksantrik Bay Phileas Fogg, dünyanın etrafını 80 günde gezebileceğine dair bir bahse girer ve bu uğurda elinde avucunda ne varsa ortaya koyar. Viktorya dönemi Londra’sından yola çıkar. Bu çılgın macerada kendisine sadık hizmetkarı Passepartout eşlik etmektedir. Zamana karşı yarışırken gittikleri her ülkede macera ve olaylar peşlerini bırakmazken, birlikte 3 kıta ve 4 okyanus aşacak, Londra’dan Vahşi Batı’ya uzanan olağanüstü bir yolculuğa çıkacaklardır. Trenlerden gemilere koşturacak, hatta bir fille bile seyahat edeceklerdir! Ne var ki zamana karşı yarışırken karşılarında farkında olmadıkları bir engel vardır; Fogg’un bir kanun kaçağı olduğuna kendini inandırmış Dedektif Fix peşlerindedir ve bu yolculuğu engellemek için elinden geleni yapmaktadır. Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda seyirci ile buluşan 80 Günde Devr-i Alem oyunun yönetmenliğini Gökhan Kocaoğlu yapıyor. Oyun Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncuları Selim Taylan Ertuğrul, Çiğdem Sarıhan Benli, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Utku Oğuz’un muhteşem performansı ile sahnelendi.


16 Şub 2020 - 14:24 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.