450 Ton Ambalaj Atığı Geri Kazanıldı!

Körfez Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında 2019 yılının 6 aylık periyodunda; 450 ton ambalaj atığı, 65 ton cam şişe, ve 320 ton hacimli atığı geri kazanıma veya enerjiye dönüştürdü

450 Ton Ambalaj Atığı Geri Kazanıldı!
450 Ton Ambalaj Atığı Geri Kazanıldı!
Haber albümü için resme tıklayın

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Ekipleri özellikle site ve toplu yaşam alanlarında projenin hayata geçmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Pet şişe, ambalaj atıkları, tekstil atıkları, cam şişe vb. atıklar yaşam alanlarına, özel biriktirme ekipmanları yerleştirilerek ayrı toplanıyor.

450 TON AMBALAJ ATIĞI

Bu kapsamda 2019 yılı ilk 6 ayında 450 ton ambalaj atığı, 65 ton cam şişe, 1,5 ton hurda lastik ve 320 ton hacimli atık (ev eşyası, mobilya vb.) toplanarak geri kazanıma veya enerjiye dönüştürüldü. Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ayrıca proje kapsamında okullarda öğrencilere bilgilendirme seminerleri düzenlemeyi sürdüreceklerini belirtti

“PROJE BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt de sıfır atığın önemine değinerek “Projeye bizler özel önem veriyoruz. Bu projede daha kalıcı ve verimli atık yönetim sistemi oluşturmak için çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla; daha az atık üretmek, ürettiğimiz atıkların geri dönüşümünü sağlamak için Körfez Halkından daha fazla duyarlılık ve ilgi bekliyoruz. Halkımız 500 00 50 Çağrı Merkezi’nden bizlere ulaşabilir ve geri dönüşüme katkıda bulunabilir” dedi.

04 Ağu 2019 - 13:41 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.