2020 Sektörel Performans Ödülleri Sahiplerini Buldu

13’nci Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nde 21 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 13’nci Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni bugün TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Yaşar Çakmak , Vali Seddar Yavuz un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programda Kocaeli’de faaliyet gösteren 24 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. Bu yılki Büyük Ödül’ün sahibi KOBİ Ödülü’nde Altaş Alüminyum imalat San.ve Tic. A.Ş, Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülleri’nde ise Hektaş Ticaret Türk A.Ş oldu.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Online töreni Ekotürk TV Ekonomi Programcısı Ali Çağatay sundu. Törende İlk sözü alan KSO Başkanı Zeytinoğlu, “ Bu yıl 13’nci Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Kısaca Odamız ve ilimiz verilerine bakacak olursak; Odamıza kayıtlı 2630 adet firma . 310’u yabancı sermayeli (Yüzde 10’unun üzerinde) Otomotiv (yüzde 39), kimya (yüzde 27), metal (yüzde 19) İmalat sanayinin yüzde 13’ü

İlk 500’de 79 işletme (ilk 1000’de → …)Ama İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede Kocaelili firma sayısı 36 görünüyor. Mesela Ford İstanbul’da görünüyor.Merkezleri başka illerde olup, üretimleri ilimizde olan firmaları dikkate aldığımızda bu sayı 79 oluyor.

İlimizde üretim yapıp da, vergilerini İstanbul’da veren 723’ün üzerinde firmamızın karı, İlimiz merkezli 2000 firmanın karının neredeyse iki katı.

Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin burada ciddi kaybı oluşmaktadır.Bu durum Türkiye genelinde birçok ilin sıkıntısı. Bu konuda veriler yanlış olursa teşviklerin ve desteklerin yönlendirilmesinde sorunlar oluşuyor.

Sizden;1) Firmaların vergilerini üretim yaptıkları ilde ödemeleri noktasında desteklerinizi talep ediyoruz.

2) Benzer şekilde illerin ihracat rakamlarının da firmaların üretim yaptıkları yer esas alınarak hesaplanmasını istiyoruz.”

Daha sonra törende kısa birer konuşma gerçekleştiren TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak 13.Sektörel Performans Değerlendirme Ödül organizasyonundan övgüyle söz ederek KSO Başkanı Zeytinoğlu’nu kutladılar.

2020 YILI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME KAZANANLAR

BÜYÜK ÖDÜLLER

KOBİ

ALTAŞ ALÜMİNYUM İMALAT SAN. Ve TİC. A.Ş.

BÜYÜK ÖLÇEKLİ KURULUŞ

HEKTAŞ TİCARET TÜRK A. Ş.

SEKTÖR ÖDÜLLERİ

ELEKTRİK, ELEKTRONİK VE OTOMASYON ÜRÜNLERİ SANAYİ

KOBİ

Samm Teknoloji İletişim San. Ve Tic. A.Ş.

GIDA SANAYI

KOBİ

Cansu Su San.Nak.Tic.Ltd.Şti.

HAVACILIK SANAYİ

KOBİ

ALFA İLERİ TEKNOLOJİ SAVUNMA VE HAVACILIK SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

SAVUNMA SANAYİ

KOBİ

SYSTEM SAVUNMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İNŞAAT VE YAPI MALZEMELERİ SANAYİ

KOBİ

KYK YAPI KİMYASALLARI SAN.VE TİC.A.Ş.

KIMYA SANAYI

KOBİ

GREEN CHEMİCALS KİMYASAL MADDELER SAN. ve TİC. A.Ş.

BOİ

GÜLÇİÇEK KİMYA VE UÇAN YAĞLAR SAN. VE TİC.A.Ş.

MAKINE SANAYI

KOBİ

ROBO OTOMASYON VE MÜHENSİLİK

BOİ

Vastaş Valf Armatür Sanayi Ticaret A.Ş

METAL SANAYI

KOBİ

KARTAL BOMBE ÜNİTELERİ SAN.VE TİC.A.Ş

BOİ

MAS-DAF MAKİNA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

MERMERCİLİK VE MADENCİLİK SANAYİ

KOBİ

ESMER MERMER SANAYİ VE TİCARET A.Ş

MOTORLU TAŞIT SERVİS SANAYİ

KOBİ

Kocaeli Kaya Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

PETROL VE PETROL ÜRÜNLERI SANAYİ

BOİ

Belgin Madeni Yağlar Ticaret Ve Sanayi A.Ş.

PLASTIK VE KAUÇUK ÜRÜNLERI SANAYI

KOBİ

POLINER PLASTIK AMBALAJ GERI DÖNÜSÜM DERI SAN. TIC.A.S.

BOİ

PİMTAŞ PLASTİK SAN.TİC.A.Ş

TAŞIT ARAÇLARI VE YAN SANAYİ

KOBİ

Volta Motor San. Ve Tic. A.Ş.

BOİ

FORD OTOMOTİV SAN A.Ş

YAZILIM ÜRÜNLERİ SANAYİ

KOBİ

ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİST. A.Ş.

26 Kas 2020 - 13:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.