14 Yeni Tank Yapılacak, Çed Toplantısı 25 Haziran’da!

Türkiye’nin önde gelen akaryakıt, LPG dağıtım ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi A.Ş. (Petrol Ofisi) tarafından Derince Terminali’nde, ilave tank kapasitesi yatırımı yapacak

PROJE ESAS DEPOLAMA KAPASİTESİ 48 BİN 805 METREKÜP OLACAK

Tesisin mevcut durumdaki izinli madeni yağ depolama kapasitesi 66 bin 445 metreküp, izinli akaryakıt depolama kapasitesi ise 432 bin 69 metreküp. Kapasite artışı ile ilgili hazırlanan projeye göre, tesise 14 yeni tank ve mevcut bir tankın yerine ise yeni tank yapılacak. Böylece 23 bin 805 metreküplük bir artış olacak. Bununla birlikte tesiste 25 bin metreküp hacme sahip depolama ambarı yapılacak. Projeye esas toplam depolama kapasitesi 48 bin 805 metreküp olacak.

ÇED TOPLANTISI 25 HAZİRAN’DA

Proje kapsamında yapılması planlanan yatırımların bedelinin ise 93 milyon 500 bin lira olduğu açıklandı. Hazırlanan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. Yapılan inceleme sonrası proje ile ilgili ÇED süreci başlatıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci çerçevesinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. 25 Haziran günü yapılacak olan toplantının yeri ve saati daha sonra açıklanacak. ÇED Başvuru dosyasını incelemek isteyenler, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş bildirebilirler.

25 May 2020 - 12:59 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.