10 binin üzerinde sağlık personeli aşılandı

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Perşembe günü sağlık çalışanlarıyla başlayan aşılamada şu anda 10 binin üzerinde sağlık çalışanının aşılandığını ve aşılamanın bu hafta biteceğini belirtti.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, aşılanan sağlık çalışanları sayısının 10 binin üzerinde olduğunu belirterek, sırası gelen vatandaşların mutlaka aşı olmasını ve aşılamanın virüs ile mücadelede en önemli adım olduğunu söyledi.
Geçen yıl Aralık ayında koronavirüse yakalanan ve geçtiğimiz gün aşı olan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan şunları söyledi: "Hastanelerde izinli olan ya da nöbet değişiminde olan sağlık çalışanları dışında neredeyse tüm sağlık çalışanlarının aşılandı. Aşılanan sağlık çalışanlarının oranını yüzde 50’nin üzerinde. Eczacılar, eczacı kalfaları, diş hekimleri, yanında çalışan personeller, muayenesi olan doktorlar, iş yeri hekimlerinin tamamını da bu hafta aşılamayı planlıyoruz. Aşı sırası gelen herkesin aşı yapmasını istiyoruz. Çünkü aşı koronavirüs ile mücadelede en etkili yöntem. Bu yöntemi kullanmak zorundayız. Aşı hakkı olan kişiler bir an önce aşılanmalı. Sağlık çalışanları tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığımızın belirleyeceği risk gruplarına aşılarını yapacağız. Aşılar yapılıp son hastamızı taburcu edene kadar tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını rica ediyorum.”

18 Oca 2021 - 09:50 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.