Ulusal ve uluslararası matematik ile bilim yarışmalarında elde ettikleri derecelerle adlarından söz ettiren Gurur ve Asil Daşdemir kardeşler, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile Yahyakaptan Uzmanlar Koleji öğrencisi olan iki kardeş, farklı ülkelerde düzenlenen olimpiyat ve proje yarışmalarında kazandıkları madalyalarla hem ailelerinin hem de kentin gururu oldu. Gerçekleştirilen ziyarette genç öğrenciler, katıldıkları organizasyonlar ve elde ettikleri başarılar hakkında bilgi verdi. Vali Aktaş ise üstün performanslarından dolayı kardeşleri tebrik etti.

Uluslararası Matematik ve Bilim Yarışmalarında Önemli Dereceler

Gurur ve Asil Daşdemir kardeşler, dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen prestijli organizasyonlarda dikkat çeken sonuçlar elde etti. Bu kapsamda; American Mathematics Olympiad (AMO), Singapore and Asian Schools Math Olympiad (SASMO) ve STEM Olimpiyatları gibi uluslararası yarışmalarda dereceye girerek madalya kazandılar.

Ayrıca Caribou Mathematics Competition, Fermat Mathematics Contest ve Kanada merkezli Spirit of Math Contest gibi organizasyonlarda da önemli başarılar elde ettiler. Matematik alanındaki bu dereceler, kardeşlerin analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin uluslararası düzeyde karşılık bulduğunu ortaya koydu.

Öte yandan, Sigma STEAM Proje Yarışması, FISO Geleceğin Dahileri IQ Olimpiyatları ve Uluslararası Tales Matematik Yarışması gibi farklı disiplinleri kapsayan organizasyonlarda da madalyalar kazandıkları belirtildi.

Bilgisel Düşünme ve Zekâ Yarışmalarında da Öne Çıktılar

Daşdemir kardeşler yalnızca matematik alanında değil, enformatik ve akıl oyunları kategorilerinde de dikkat çekti. Bilge Kunduz Yarışması (Enformatik ve Bilgisel Düşünme) başta olmak üzere Çekirgeler Zeka Ligi, Çekirgeler Bilim Ligi ve Çekirgeler Matematik Ligi gibi organizasyonlarda da dereceler elde ettiler.

Bunun yanı sıra, Türkiye Akıl ve Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen yarışmalarda kazandıkları başarılar, çok yönlü gelişimlerini ortaya koydu. Akademik disiplinle sürdürülen çalışmaların, ulusal ve uluslararası platformda somut sonuçlara dönüştüğü ifade edildi.

Vali İlhami Aktaş’tan Tebrik Mesajı

İlhami Aktaş, Gurur ve Asil Daşdemir kardeşlerle bir süre görüşerek elde ettikleri dereceler hakkında bilgi aldı. Genç yaşta gösterdikleri azim ve disiplinli çalışmanın takdire şayan olduğunu belirten Aktaş, başarılarından dolayı öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Kocaeli'de Planlı Elektrik Kesintisi: 31 Temmuz 2026
Kocaeli'de Planlı Elektrik Kesintisi: 31 Temmuz 2026
İçeriği Görüntüle

Vali Aktaş, bilim ve matematik alanında elde edilen bu tür başarıların hem Kocaeli hem de ülke adına gurur verici olduğunu vurguladı. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ve iyi dileklerin paylaşılmasıyla sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ