İstanbul’un Güngören ilçesinde yaşanan kavga, bir gencin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak’ta iki grup arasında “yan bakma” iddiasıyla başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda 16 yaşındaki Atlas Çağlayan, sustalı olarak tabir edilen bıçakla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Atlas, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçmayan şüpheli çocuk kısa sürede yakalanırken, kavga anına ait görüntülerin ortaya çıkmasıyla yaşananların boyutu daha net görüldü.

Tartışma Kafeden Çıkınca Başladı, Sokakta Kavgaya Dönüştü
Olayın, 14 Ocak günü saat 20.20 sıralarında meydana geldiği öğrenildi. İddiaya göre iki grup, bir kafeden çıktıktan sonra birbirleriyle sözlü tartışmaya girdi. Tartışmanın çıkış nedeni ise “yan bakma” meselesi oldu. Kısa sürede büyüyen gerginlik, sokak ortasında kavgaya dönüştü.
Çevredeki vatandaşlar, yaşanan hareketlilik üzerine olay yerine yönelirken tarafların birbirine saldırdığı, araya girmeye çalışanların da olduğu belirtildi. Olayın sokak içinde yaşanması, kavgayı daha da kontrolsüz hale getirdi. Görgü tanıklarına göre her şey saniyeler içinde gelişti ve kimsenin müdahale etmeye fırsatı olmadı.
16 Yaşındaki Atlas Çağlayan Hayatını Kaybetti
Kavgada E.Ç. (15) isimli çocuğun, yanında bulunan sustalı bıçakla Atlas Çağlayan’ı (16) yaraladığı öğrenildi. Ağır yaralanan Atlas için çevredekiler hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Atlas, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.
Acı haberin ardından olay yerinde hem aile yakınlarının hem de çevre sakinlerinin büyük üzüntü yaşadığı, sokağın bir süre hareketli kaldığı öğrenildi. Yaşanan olay, bölgede “küçük bir tartışmanın nasıl felakete döndüğü” yönünde endişeleri de yeniden gündeme getirdi.

Şüpheli Yakalandı, Tutuklanarak Çocuk Cezaevine Gönderildi
Olay sonrası çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güngören Çocuk Büro Amirliği ekipleri, şüpheli E.Ç.’yi suç aleti bıçakla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli çocuk, daha sonra Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan E.Ç., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Şüphelinin, tutuklama kararı sonrası çocuk kapalı cezaevine gönderildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kavga Anı Kamerada: Bıçaklandığı Dakikalar Ortaya Çıktı
Olayın ardından kavga anına dair güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde iki grup arasında çıkan kavga, yaşanan arbede ve Atlas’ın bıçaklandığı anlar yer aldı. Saldırının hemen ardından sokakta yaşanan panik ve hareketlilik ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
Öte yandan şüpheli çocuğun, olay öncesi arkadaşlarıyla kafede oturduğu anlar da kamera kayıtlarında yer aldı. Görüntüler, olayın ne kadar kısa sürede büyüdüğünü ve sokak ortasında nasıl ölümle sonuçlandığını gözler önüne serdi.
“Bir Şey Yoktu, Niye Yan Baktın Olayı Oldu”
Olayın yaşandığı sokakta çay işletmeciliği yapan Yener Başkutlu, yaşananları “saniyelik bir an” diyerek anlattı. Başkutlu, kavganın çok basit bir tartışma nedeniyle çıktığını söyleyerek şöyle konuştu:
“Genç bir kardeşimiz bıçaklandı. Bir kargaşa duyduk. Olayın ne olduğuna baktık. 16 yaşındaydı. Biz müdahale etmeye çalıştık ancak yarası büyük olduğu için bir şey yapamadık. Aslında olayda bir şey yoktu. Niye yan baktın olayı olmuş.”
Yaşanan bu sözler, özellikle gençler arasında büyüyen gerilimlerin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha hatırlattı.





