Süper Lig'in 2025-26 sezonunda şampiyonluk yarışını bir kez daha ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de kadro revizyonu başladı. Takımda kiralık olarak forma giyen ve bonservisinin alınıp alınmayacağı merak konusu olan Meksikalı orta saha oyuncusu için veda vakti geldi.
EDSON ALVAREZ İÇİN OPSİYON KULLANILMAYACAK
Sarı-lacivertli yönetim, sezon başında büyük beklentilerle satın alma opsiyonuyla kiraladığı Edson Alvarez ile yollarını ayırma kararı aldı. Dünya Kupası'nda yer alabilmek için ameliyat masasına yatan ve bu süreçte formasından uzun süre uzak kalan yıldız ismin, opsiyonunun kullanılmayacağı resmi olarak kendisine iletildi.
Teknik heyetin raporu doğrultusunda hareket eden yönetim, oyuncunun maliyeti ve saha içi verimliliğini göz önünde bulundurarak bu kararı aldı. Edson Alvarez, sezonun geri kalan bölümünde kadro planlamasında yer almayacak.
ZEKİ MURAT GÖLE AYRILIĞI DOĞRULADI
Konuyla ilgili ilk resmi açıklama, yardımcı antrenör Zeki Murat Göle'den geldi. Göle, Konyaspor ile oynanan karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada, teknik ekip olarak Alvarez hakkında bir karar verdiklerini ve bu kararı oyuncuya bildirdiklerini ifade etti. Tecrübeli orta saha oyuncusu, kararın ardından Konyaspor maçının kafilesine dahil edilmedi.
SON MAÇINDA TARAFTARIN TEPKİSİYLE KARŞILAŞTI
Edson Alvarez, Kadıköy'de oynanan Başakşehir mücadelesinin son dakikalarında oyuna girdi. Ancak yıldız futbolcu taraftarların yoğun tepkisiyle karşılaştı.
EYÜPSPOR MAÇINDA KADRODA OLMAYACAK
Fenerbahçe'nin sezonun son haftasında evinde ağırlayacağı Eyüpspor karşılaşmasında da Edson Alvarez'e forma şansı verilmeyecek. Böylece geçtiğimiz haftaki Başakşehir maçı, yıldız ismin sarı-lacivertli formayla çıktığı son müsabaka olarak kayıtlara geçti.
EDSON ALVAREZ'İN SEZON KARNESİ
Bu sezon Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 18 resmi maçta görev alan tecrübeli futbolcu, sahada kaldığı 1126 dakikada yalnızca 1 asistlik skor katkısı üretebildi. İstikrar yakalayamayan Alvarez, beklentilerin altında kalarak Türkiye kariyerini noktalamış oldu.



