İzmit Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında mahalle iftarlarını sürdürüyor. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, geleneksel olarak düzenlenen iftarların hem vatandaşlar hem de belediye için büyük önem taşıdığını vurguladı. Hürriyet, aşevinde hazırlanan yemeklerin ücretsiz şekilde halka ulaştırıldığını belirterek, tüm vatandaşları mahalle iftarlarına katılmaya davet etti. Her gün farklı bir mahallede kurulan sofralarda, hem vatandaşlar hem de öğrenciler bir araya geliyor, aynı sofralarda buluşmanın huzurunu yaşıyor.
Halkın Sofrasına Ücretsiz Ulaşıyor
Başkan Hürriyet, mahalle iftarlarının yaklaşık dört yıldır düzenlendiğini ifade etti. “Mahalle iftarlarımız bizim için çok kıymetli. Aşevimizde üretilen bütün yemekler birer nimet ve biz bunları halkın sofrasına ücretsiz ulaştırıyoruz” dedi. Ramazan boyunca her mahallede aynı geleneğin sürdürüldüğünü aktaran Hürriyet, belediyenin her akşam iftar sofralarını hazırlayarak vatandaşların hizmetine sunduğunu belirtti.
Bu Akşam Yeşilova’da Buluşma
Hürriyet, bu akşam Yeşilova Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenecek iftara tüm halkı davet etti. “Yemeğimiz bol, çıkın çıkın gelin. Hatta kaldığı zaman giderken evlere bile veriyoruz” diye konuştu. Çarşamba günü ise Umuttepe Kapalı Pazar Alanı’nda hem öğrenciler hem mahalle halkıyla iftar yapılacağı belirtildi. Perşembe günü Kuruçeşme Hasan Atakan Caddesi ve Cuma günü Yuvam Akarca Kapalı Pazar Alanı ile Malta’daki Ayaztepe Cami avlusunda aşevinde pişen yemeklerin ücretsiz olarak dağıtılacağı aktarıldı.
Mahalle İftarlarıyla Halkla Buluşma
Başkan Hürriyet, mahalle iftarlarının halkla birebir temas kurmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. “Mahalle iftarlarını çok seviyorum çünkü halkla birlikte oluyoruz, buluşuyoruz, dert dinliyoruz ve aynı duaların etrafında birleşiyoruz” dedi. Ayrıca, İzmit Belediyesi’nin ramazan boyunca kent lokantalarında ve Mobil Aşevi Tır’ında da ücretsiz iftar imkânı sunmaya devam edeceği vurgulandı.



