Elazığspor’un Anagold 24 Erzincanspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için Erzincan’a giden taraftar grubunu taşıyan minibüs, Tunceli-Pülümür yolunda kar ve buzlanma sebebiyle yoldan çıkarak şarampole kaydı. Kazada can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması, yürekleri rahatlatırken, olayın şokunu yaşayan taraftarlar uzun süre kendine gelemedi.
Kar ve buz kabusu: Şarampole kaydılar
Nesine 2. Lig Beyaz Grup 19. hafta mücadelesi için Elazığspor’u desteklemek üzere yola çıkan taraftarları taşıyan minibüs, zorlu hava koşullarına takıldı. Tunceli’nin Pülümür ilçesi yakınlarında etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesine yol açtı. Kontrolden çıkan minibüs, şarampole kaydı. Neyse ki kazada kimse yaralanmadı.
Olayın ardından minibüste bulunan taraftarlar kendi imkânlarıyla araçtan çıkarken, bölgeye güvenlik ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmaları sonucu minibüs güvenli bölgeye alınırken, taraftarlar yola devam etti.
Elazığspor’dan “geçmiş olsun” mesajı
Kazanın ardından Elazığspor Kulübü resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak yaşanan olaya ilişkin camiaya bilgi verdi. Açıklamada, “Anagold 24 Erzincanspor deplasmanına takımımıza destek olmak amacıyla seyahat eden taraftarlarımızın geçirdiği trafik kazasını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kazada hayati tehlikesi bulunan veya durumu ağır olan taraftarımızın olmaması en büyük tesellimizdir” ifadelerine yer verildi.
Kulüp yönetimi, taraftarlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, bu tür seyahatlerde hava koşullarının dikkate alınması gerektiğine de dikkat çekti.

Taraftarlar desteğe devam etti
Kazanın etkisiyle kısa süreli bir panik yaşansa da taraftarların moralini yüksek tuttuğu ve takımı yalnız bırakmamak için yola devam ettikleri öğrenildi. Elazığspor taraftarı, yaşanan olayın ardından sosyal medyada da birbirine destek olurken, camia birlik mesajları verdi.
Tunceli ve çevresinde etkili olan olumsuz hava koşulları, bölgedeki ulaşımı zorlaştırırken, yetkililer sürücülere dikkatli olunması ve mecbur kalmadıkça yola çıkılmaması çağrısında bulundu.





