‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ temasıyla düzenlenen 4. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, usta şeflerin hazırladığı lezzetli tabaklar, atölyeler, yarışmalar ve çocuk etkinlikleriyle gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi. Festival, hem Bursa’nın yöresel ürünlerini tanıtıyor hem de yerli ve yabancı şefleri buluşturuyor.

Haber Metni
Bursa’nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla düzenlenen 4. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ temasıyla üç gün boyunca gastronomi tutkunlarına unutulmaz deneyimler sundu. Festival, ana sahne, gastro söyleşi alanı, yarışma alanı, lezzet atölyesi, alternatif sahne ve çocuk sahnede çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Ana Sahne’de düzenlenen ‘Bursa’dan Dünyaya Lezzet Sunumu’ programında, Şef Cüneyt Asan, Shunichi Horikoshi, Rudolf Van Nunen, Chris Maxwell, Atakan Özen, Alparslan Bayrak ve Emre Uslu, Keles kuzu eti ve diğer yöresel ürünlerle şık tabaklar hazırladı. Uluslararası Şef Valentino Starace ise İtalyan lezzetlerini Bursa ürünleriyle yorumladı.

Festival kapsamında düzenlenen Gezek Programı, Bursa’nın müzik kültürünü yansıtarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Başkan Mustafa Bozbey ve eşi de programa katılarak sahnede türküler seslendirdi. ‘Gastro Müzik Korosu’ performanslarıyla Bursalılara eğlenceli dakikalar sundu.20250927Aw547060 6

Kemalpaşa’da 38. Ahilik Haftası kutlandı
Kemalpaşa’da 38. Ahilik Haftası kutlandı
İçeriği Görüntüle

Gastro Söyleşi Alanı’nda gerçekleştirilen ‘1. Bursa Coğrafi İşaretler Zirvesi’, uzmanlar tarafından coğrafi işaret süreçleri ve başarı hikayeleri hakkında bilgilendirmeler içerdi.

Yarışma Alanı’nda ‘Üreten Kadınlar Yarışıyor’ ve ‘Lezzette Engel Yok’ etkinlikleri büyük ilgi gördü. Kadın kooperatiflerinin üyeleri ve engelli şefler, mutfaktaki performanslarıyla izleyicilerden alkış aldı.

Lezzet Atölyesi’nde Şefler Şenol Eralp ve Hanifi Özdemir’in ‘Zeytinyağlı Bursa Siyahı’ atölyesi, uluslararası şeflerin sunumları ve püf noktaları katılımcılarla paylaşıldı. Alternatif Sahne ve Çocuk Sahne’de konserler, film gösterimleri, kek yapım ve süsleme atölyeleri, masal ve Karagöz-Hacivat gölge oyunu ile festival ziyaretçilerine eğlenceli deneyimler sunuldu.

Festival, Bursa’nın yöresel ürünlerini ön plana çıkarırken, gastronomi alanındaki ulusal ve uluslararası iş birliklerini de güçlendirdi.

Kaynak: İHA