Sağlık hizmetine erişimde yaşanan o stresli bekleyiş sona erdi. Normal şartlarda takvimler 31 Aralık 2025'i gösterdiğinde, prim borcu olanlar için sağlık hizmetleri ücretli hale gelecekti. Ancak yapılan son hamleyle bu durum değişti.
Peki yeni süreç nasıl işleyecek, hangi hastanelere gidilebilecek? İşte detaylar...

2026 SONUNA KADAR GEÇERLİ
Karar net. Sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı bir yıl daha uzatıldı. Yani yeni son tarih 31 Aralık 2026.
Borcu olduğu için "ilacımı alamam, muayene olamam" diye düşünenler rahat bir nefes aldı. Bu bir yıllık süre zarfında prim borcu olsa dahi kimse kapıdan çevrilmeyecek. Tedavi süreçleri aksamadan devam edecek.
DEVLETİN KAPISI AÇIK
Merak edilen bir diğer konu da kapsam. Uygulama özel hastaneleri kapsamıyor belki ama devletin tüm imkanları vatandaşın hizmetinde.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinin kapıları sonuna kadar açık. Borçlu sigortalılar, bu kurumlarda her türlü muayene ve tedavi hizmetini alabilecek.





