Kocaeli halkı, Filistin için bir araya gelecek
Kocaeli halkı, Filistin için bir araya gelecek
İçeriği Görüntüle

İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar, olası artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olmak amacıyla e-ticaret platformlarında depremle ilgili ürünlere yöneldi. Ancak artan talep bazı satıcıların fahiş fiyat artışlarına gitmesine neden oldu.

Deprem Çantaları ve Çadırlara Zam Yağdı

Deprem çantaları, kamp çadırları ve acil durum ekipmanları gibi ürünlerde fiyatların saatler içinde neredeyse iki katına çıktığı görüldü. Özellikle çadır fiyatlarındaki ani artışlar sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekti. Bazı kullanıcılar, sabah saatlerinde 1.500 TL’ye satılan çadırların akşam saatlerinde 2.800 TL’ye kadar yükseldiğini belirtti.

Vatandaşlardan Fırsatçılığa Sert Tepki

Sosyal medya platformlarında tepkilerini dile getiren kullanıcılar, bu tür kriz anlarında yapılan zamların vicdansızlık olduğunu ifade etti. “Afeti fırsata çevirenlere dur denmeli”, “Bu bir ticaret değil, insan hayatı” gibi yorumlar öne çıktı.

Ticaret Bakanlığı’ndan Soruşturma Sinyali

Konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'nın haksız fiyat artışı yapan satıcılara yönelik inceleme başlattığı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri, olağanüstü durumlarda yapılan fahiş fiyat uygulamalarının cezalandırılacağını belirtti.

Muhabir: Asena Kavaz