Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında çok sayıda suçtan kesinleşmiş cezası bulunan bir hükümlü Darıca’da yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Çok sayıda suçtan aranıyordu
Farklı tarihlerde ve farklı illerde işlenen 35 adet bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık, 2 adet hırsızlık, 1 hükümlü ve tutuklunun kaçması, 1 görevli memura karşı direnme, 1 mala zarar verme, 1 nitelikli cinsel saldırı, 2 basit yaralama ve 1 çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçlarından toplam 44 adet aranma kaydı bulunan K.P. (35) isimli şahıs hakkında yürütülen çalışmalar sonuç verdi.

Darıca’da yakalandı, tutuklandı
Hakkında toplam 25 yıl 7 ay 26 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 16.040 TL adli para cezası bulunan K.P., 29 Ocak 2026 tarihinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yakalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından çıkarıldığı Gebze Adliyesi’nce tutuklandı.
Kandıra Cezaevi’ne teslim edildi
Tutuklanan hükümlü, Kandıra Cezaevi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, il genelinde suçun önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.




