Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında sürdürdüğü ulaşım yatırımlarına Darıca ilçesiyle devam ediyor. İSU Genel Müdürlüğü tarafından Sırasöğütler Mahallesi’nde yürütülen kapsamlı altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri üstyapı için harekete geçti.
1.300 Metrelik Yol Baştan Aşağı Yenileniyor
Altyapı kazıları sonrası yol konforunun olumsuz etkilendiği Sırasöğütler Mahallesi’nde, özellikle 1668 ve 1669 Sokaklarda yoğun bir mesai harcanıyor. Planlanan üstyapı projesi kapsamında bölgede toplam 1.300 metre uzunluğunda yol yenilemesi gerçekleştirilecek. Ekipler, kazı ve zemin hazırlıklarının ardından kısa sürede asfalt serimine geçmeyi hedefliyor.
2 Bin 200 Ton Asfalt, 5 Bin Ton PMT
Vatandaşların toz ve çamurdan etkilenmemesi için koordineli bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Sırasöğütler’deki üstyapı çalışmaları için dev bir kaynak ayırdı. Proje tamamlandığında mahalleye;
2 bin 200 ton binder asfalt serilmiş olacak,
Zemini güçlendirmek amacıyla 5 bin ton PMT (Plent Miks Temel) malzemesi kullanılacak.
"Altyapı Biter Bitmez Sahadayız"
Büyükşehir yetkilileri, altyapı yatırımlarının kalıcı konfor için şart olduğunu ancak bu süreçte bozulan yolların da vakit kaybetmeden onarıldığını vurguladı. Sırasöğütler Mahallesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölge sakinleri, hem yenilenmiş altyapıya hem de pürüzsüz ve modern yollara kavuşmuş olacak.