Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeşilyurt Mahallesi’nde trafiği rahatlatacak olan “Başiskele Kavşağı Yapım İşi” projesinde önemli bir aşamaya geçti. Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde gerçekleştirilecek üstyapı imalatları nedeniyle bölgedeki trafik akışında geçici bir düzenlemeye gidilecek.
Ankara/Başiskele İstikameti Kapatılacak
Çalışmalar kapsamında, D-130 Karayolu’nun Başiskele istikameti araç trafiğine geçici olarak kapatılacak. Ulaşımın aksamaması adına bölgede kontrollü bir geçiş sağlanırken, sürücülerin mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergâhlar belirlendi. Yetkililer, trafik işaret ve işaretçilerine mutlak suretle uyulması gerektiğini vurguladı.
Çalışma Takvimi: Gece Başlayıp Sabah Bitecek
Trafik yoğunluğunun en az olduğu saatlerde planlanan çalışma takvimi şöyle açıklandı:
Başlangıç: 1 Mayıs 2026 Cuma (Bugün) saat 22.00
Bitiş: 2 Mayıs 2026 Cumartesi saat 06.00
Alternatif Güzergâh Tavsiyesi
Toplam 8 saat sürmesi planlanan çalışma boyunca oluşabilecek yoğunlukların önüne geçilmesi adına sürücülerin çalışma alanına girmeden alternatif yolları tercih etmeleri tavsiye ediliyor. Cumartesi sabahı saat 06.00 itibarıyla yolun yeniden tamamen trafiğe açılması planlanıyor.





