CHP Kocaeli’nin organize ettiği miting, İzmit REAL AVM otoparkında yapıldı. 40 bin kişi kapasiteli alan için heyecanlı bir katılım beklense de, mitingin arka bölümlerinde boşluklar dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in coşkulu konuşmasıyla başlayan etkinlik, yoğun bir ön bölüm izleyici kitlesine sahne oldu.
Miting Alanı ve Katılım
Mitingin ön kısmı büyük ölçüde dolarken, arka bölümlerde geniş boşluklar gözlendi. Bazı vatandaşların miting alanına girmemesi nedeniyle CHP’nin 40 bin kişilik kapasitesini tamamen dolduramadığı belirtildi. Yapılan tahminlere göre, mitinge katılım yaklaşık 25 bin kişi olarak kaydedildi.
Genel Değerlendirme
CHP Kocaeli mitingi, parti tabanını bir araya getirmesi ve Genel Başkan Özgür Özel’in konuşması ile öne çıktı. Ancak miting alanındaki boşluklar, kapasite ve katılım arasındaki farkı gözler önüne serdi. Siyasi gözlemciler, bu durumun ilerleyen süreçte parti çalışmalarına etkilerini değerlendirecek.




