Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında dikkat çeken iki ayrı operasyona imza attı.
Bu operasyonlar, firari hükümlülerin yakalanması açısından önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kasten öldürme, yaralama ve firar gibi ciddi suçlara karışan şahıslar uzun süredir takip altındaydı. Yapılan operasyonlar sonucunda şahıslar gözaltına alındı ve gerekli işlemler tamamlandıktan sonra cezaevine gönderildi. Emniyet yetkilileri, bu tür operasyonların hem suçun önlenmesinde hem de toplumda güven duygusunun pekiştirilmesinde kritik rol oynadığını vurguluyor.
24 YILLIK CEZAYA RAĞMEN KAÇMAYI TERCİH ETTİ
Hakkında "Kasten öldürme, yaralama ve tutuklunun kaçması" gibi suçlardan kesinleşmiş cezası bulunan Ö.A. isimli hükümlü, uzun süredir güvenlik güçlerinin radarındaydı. 19 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla yakalanan şahıs, adli işlemlerin ardından 20 Ekim’de tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Ö.A.’nın ceza almaktan kurtulmak için uzun süre kaçtığı ve farklı yerlerde gizlendiği öğrenildi. Ancak Emniyet’in sürdürdüğü titiz takip sonucunda saklandığı yer tespit edilerek yakalandı. Bu gelişme, firari durumdaki diğer şahıslar için de caydırıcı bir mesaj niteliği taşıyor.
İZMİT'TE BİR FİRARİ DAHA YAKALANDI
Emniyetin çalışmaları tek bir operasyonla sınırlı kalmadı. İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen bir diğer çalışmada ise kasten yaralama suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.R.Ş. isimli şahıs yakalandı. Toplamda 6 yıl 1 ay 10 gün cezası olan hükümlü, kaçmak yerine İzmit’te saklanmayı tercih etmişti. Ancak yapılan saha çalışmaları ve istihbarat takibi neticesinde yeri belirlenerek gözaltına alındı. Adli süreci başlatılan A.R.Ş., işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.
EMNİYET NET MESAJ VERDİ
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirilen bu iki başarılı operasyonla kamuoyuna net bir mesaj verdi: Suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla sürecek. Yetkililer, vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak adına benzer operasyonların devam edeceğini belirtti. Ayrıca aranan şahısların bulunması için tüm birimlerin koordineli şekilde çalıştığı ifade edildi.