KOÜ ev sahipliğinde Kartepe'de akademik zirve: 52 araştırmacı TÜBİTAK kampında buluştu
KOÜ ev sahipliğinde Kartepe'de akademik zirve: 52 araştırmacı TÜBİTAK kampında buluştu
İçeriği Görüntüle

Bu yıl “Öykü” dalında verilen ödülün sahibi ise Yekta Kopan, Belki Yaz Erken Gelir adlı eseriyle oldu.

Ödül Yekta Kopan’a Verildi

Şiir, roman, öykü, tiyatro ve deneme-eleştiri-inceleme alanlarında Türk edebiyatına önemli katkılar sunan Cevdet Kudret adına verilen ödüller, her yıl dönüşümlü olarak farklı bir türde takdim ediliyor.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda, 2025 yılında Can Yayınları tarafından yayımlanan Belki Yaz Erken Gelir adlı eser ödüle layık görüldü. Karar oy birliğiyle alındı.

Kurul, ödül gerekçesini şu ifadelerle açıkladı: “İnsan yüreğinin yerel ve evrensel düzlemde yaşadığı acıları, sorunları ve kederi; zaman zaman masallara, ironik göndermelere ve küçük anekdotlara yaslanarak, tüm fazlalıklardan arınmış, rafine ve sıkı dokunmuş bir dille; her öyküde gelişen ve zenginleşen düşünce tutarlılığı ile güçlü bir teknik işçilikle anlatması nedeniyle Yekta Kopan’ın Belki Yaz Erken Gelir adlı eserine oy birliğiyle verilmesine karar verilmiştir.”

Seçici Kurul

2025 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri’nin seçici kurulu şu isimlerden oluştu:

Cem Yılmaz Budan

Asuman Kafaoğlu Büke

Nursel Duruel

Necip Tosun

Kadir Yüksel

Ödül Töreni 25 Şubat’ta

Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri töreni, 25 Şubat 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde bulunan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl itibarıyla Kocaeli Üniversitesi’nde düzenlenecek olan törenle birlikte ödül, akademik ve kültürel bir zeminde edebiyat dünyasıyla buluşmaya devam edecek.Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri

Kaynak: HABER MERKEZİ