Kocaeli’de Ramazan ayının ilk günü, İzmit Kent Meydanı’nda kurulan Ramazan Çadırı’nda paylaşılan iftar sofralarıyla karşılandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırda, iftar saatinde evine yetişemeyen ya da meydandaki programlara katılan vatandaşlar aynı sofrada buluştu. Ellerin semaya açıldığı, duaların hep birlikte edildiği çadırda Ramazan’ın manevi atmosferi hissedildi. Özellikle çocukların neşesi ve ailelerin bir arada oluşu, meydanda sıcak bir tablo oluşturdu.

Kocaeli Sağanağa Hazır! Büyükşehir 115 Ekip ve 385 Personelle Teyakkuza Geçti
Kocaeli Sağanağa Hazır! Büyükşehir 115 Ekip ve 385 Personelle Teyakkuza Geçti
İçeriği Görüntüle

Kocaeli’de Ramazan bir başka yaşanıyor

İzmit Kent Meydanı’nda kurulan 1.500 kişilik Ramazan Çadırı, ilk gün dolup taştı. Her kesimden vatandaşın yer bulduğu çadırda kardeşlik sofrası kuruldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara iftarda 3 çeşit yemek ikram edildi.

İftar saatinde meydanı dolduran kalabalık, birlik ve beraberlik görüntüleri oluşturdu. Ramazan Çadırı’nda sadece yemek değil, aynı zamanda paylaşma ve dayanışma duygusu da öne çıktı.

Ramazan Sahnesi’nde ilahiler yankılandı

Ramazan Çadırı içerisinde kurulan sahnede iftar öncesi ve sonrası etkinlikler de başladı. Ramazan Sahnesi’nin ilk konuğu Tasavvuf Müziği sanatçısı Feyzullah Çelebi oldu. Çelebi, seslendirdiği ilahilerle alandaki vatandaşlara manevi bir atmosfer yaşattı.

Sanatçı, Kocaelililerin Ramazan ayını kutlayarak bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını temenni etti. İlahi dinletisi, meydandaki kalabalık tarafından ilgiyle takip edildi.

Minikler için renkli etkinlikler

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinliklerinde çocukları da unutmadı. İlahi programının ardından sahnede Ege ile Gaga Müzikali sahnelendi. Sevimli karakterler, eğlenceli hikâyeleriyle miniklere keyifli anlar yaşattı.

Alana gelen çocuklara patlamış mısır, Osmanlı şerbeti, pamuk şeker ve macun şekeri ikram edildi. Çocukların neşesi Ramazan Meydanı’na ayrı bir canlılık kattı.

Atölye çalışmaları bir ay sürecek

Ramazan Çadırı’nda yalnızca akşam programları değil, gündüz etkinlikleri de düzenlenecek. İzmit Kent Meydanı’nda kurulan çadırda, Ramazan ayı boyunca her gün 15.00-17.00 saatleri arasında çocuk atölyeleri gerçekleştirilecek.

“Masal” ve “Başımın Üstünde Yerin Var” adlı atölyeler ilk gün itibarıyla miniklerle buluştu. Masal Atölyesi’nde çocuklar birbirinden güzel hikâyeler dinlerken, diğer atölyede eğlenceli denge oyunları oynadı.

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca eski Ramazanları aratmayan etkinliklerle meydanı canlı tutmayı hedefliyor. Ramazan etkinlik takvimine belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabiliyor.

Büyükşehir Ramazan Çadırı'nda Ilk Oruçlar Açıldı (8)Büyükşehir Ramazan Çadırı'nda Ilk Oruçlar Açıldı (1)Büyükşehir Ramazan Çadırı'nda Ilk Oruçlar Açıldı (10)Büyükşehir Ramazan Çadırı'nda Ilk Oruçlar Açıldı (3)Büyükşehir Ramazan Çadırı'nda Ilk Oruçlar Açıldı (2)

Muhabir: Taha Burak Yavuz