Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programda partililerle bir araya geldi.
Yazlık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşma, yoğun katılımla dikkat çekti. Programda hem yerel çalışmalar hem de Türkiye’nin küresel ölçekte karşı karşıya olduğu gelişmeler ele alındı. Başkan Büyükakın, konuşmasında dünyada yaşanan dönüşüm sürecine işaret ederek, Türkiye’nin bu yeni dönemde edilgen değil yön veren bir konumda olduğunu vurguladı. Salonu dolduran partililer, konuşmayı sık sık alkışlarla destekledi.

Gölcük’te Yoğun Katılımlı Buluşma
AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliğinde düzenlenen programa ilgi oldukça yüksekti. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, önceki dönem İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in yanı sıra kadın ve gençlik kolları yöneticileri, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları salonda yerini aldı. Farklı kademelerden katılımın olduğu buluşma, teşkilat içindeki birlik ve beraberlik mesajını güçlendirdi. Program boyunca hem yerel gündeme hem de ülke siyasetine dair değerlendirmeler öne çıktı.

“Dünya Yeni Bir Döneme Giriyor”
Konuşmasında küresel gelişmelere geniş yer ayıran Başkan Büyükakın, dünyanın köklü bir değişim sürecinden geçtiğini ifade etti. Yeni dünya düzeninde ülkelerin pasif bir pozisyonda kalmasının ciddi sonuçlar doğuracağını belirten Büyükakın, Türkiye’nin bu süreçte kararlı bir duruş sergilediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen dış politika hamlelerinin Türkiye’yi masada söz sahibi bir aktöre dönüştürdüğünü vurgulayan Büyükakın, Karabağ’dan Libya’ya, Afrika’dan Doğu Akdeniz’e kadar geniş bir coğrafyada Türkiye’nin etkisini hissettirdiğini söyledi.

“Mesele Hizmetten Daha Büyük”
Büyükakın, yapılan çalışmaların yalnızca belediyecilik faaliyetleriyle sınırlı olmadığını belirterek, konunun çok daha geniş bir çerçevede ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Altyapı, ulaşım ve şehircilik yatırımlarının ötesinde bir vizyonla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Büyükakın, vatan, bayrak ve tam bağımsızlık vurgusu yaptı. Kocaeli’nin bu vizyonun önemli taşıyıcılarından biri olduğunu belirten Büyükakın, “Yeni Yüzyıl Türkiye’si hedefi doğrultusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Kocaeli olarak bu yürüyüşte kararlılıkla yer almaya devam edeceğiz” dedi.







