Kocaeli’de su kaynaklarının durumu, şehirdeki su yönetimi ve planlaması açısından önemini koruyor. Yuvacık ve Namazgah Barajları’nda son günlerde doluluk oranları sabit kaldı. Meteorolojik veriler ve baraj takip raporlarına göre, her iki barajda da doluluk oranları son dört gündür değişmedi. Yetkililer, barajlardaki seviyelerin şehir su ihtiyacını karşılamada yeterli olduğunu belirtiyor.
Yuvacık Barajı Durumu
Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı 13 Mart itibarıyla %67 seviyesinde bulunuyor. Son dört gündür doluluk oranında değişiklik gözlenmedi. Barajın toplam su hacmi 34.230.000 metreküp olarak ölçülüyor. Yetkililer, Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin planlı kullanım açısından güvenli olduğunu ifade ediyor.
Namazgah Barajı Durumu
Namazgah Barajı’nda doluluk oranı 13 Mart itibarıyla %64 seviyesinde. Son dört gün boyunca doluluk oranı değişmedi. Barajın toplam su hacmi 14.470.000 metreküp olarak kaydedildi. Uzmanlar, özellikle yaz aylarına yaklaşırken barajlardaki seviyelerin kritik önem taşıdığını ve vatandaşların su kullanımında tasarruflu davranmalarının önemini vurguluyor.




