Araklı’nın Aho Peyniri Coğrafi İşaret İçin Gün Sayıyor

Trabzon’un Araklı ilçesine özgü, yaklaşık 150-200 yıllık geçmişe sahip Aho peyniri için coğrafi işaret başvuru süreci devam ediyor. Yaklaşık 2 bin rakımlı yaylalarda, sadece tuz ve özel lor peyniriyle yapılan bu doğal ve doyurucu lezzetin üreticileri, coğrafi işaret alacakları için mutluluk duyuyor.

Peynir üreticisi Yalçın Çebi, “Geç kalındı ama sonunda bu değerimize hak ettiği coğrafi işareti kazandırıyoruz” derken, yöre sakinleri de Aho peynirinin Araklı’nın markası olması gerektiğini vurguluyor. Coğrafi işaret tescili tamamlandığında, peynirin hem ekonomik hem de kültürel anlamda bölgeye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Alanya’da inşaat halindeki binada yangın paniği: İtfaiye hızla müdahale etti
Alanya’da inşaat halindeki binada yangın paniği: İtfaiye hızla müdahale etti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA