30 Haziran 2026 Resmî Gazete’de Eğitim, Savunma Sanayisi ve Yüksek Yargıdan Kritik Düzenlemeler
30 Haziran 2026 Resmî Gazete’de Eğitim, Savunma Sanayisi ve Yüksek Yargıdan Kritik Düzenlemeler
İçeriği Görüntüle

Marmara Bölgesi, sadece birkaç saat içinde iki farklı mevsimi birden yaşamaya hazırlanıyor. AKOM meteoroloji uzmanlarının yaptığı son değerlendirmelere göre, Cumartesi akşamı itibarıyla gökyüzü tamamen yön değiştirecek.

Cumartesi Akşamına Kadar Son Sıcaklar

Hafta sonunun ilk gününde İstanbul ve çevre illerde yaz esintileri hakimdi. Hava sıcaklıkları 22 ila 25 derece arasında seyrederken, gökyüzünün açık ve güneşli olması vatandaşları sahirlere döktü. Ancak bu pastırma sıcakları, yerini ani bir serinlemeye bırakmak üzere.

Dönüm Noktası: Cumartesi Gecesi

Cumartesi gününün ilerleyen saatlerinde, özellikle akşam ve gece yarısına doğru Marmara Bölgesi'ne serin ve nemli bir hava dalgası giriş yapacak. Bu geçişle birlikte öncelikle yerel ve hafif yağışlar başlayacak, rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek.

Pazar Günü Sağanak ve Sel Riski!

Asıl büyük değişim ise Pazar sabahı itibarıyla kendisini gösterecek. AKOM verilerine göre pazar gününün özeti şu şekilde:

Sıcaklık Düşüşü: Hafta içi 25 derecelere dayanan termometreler, pazar günü 19 dereceye kadar gerileyecek. Bazı yüksek kesimlerde sıcaklık 20 derecenin de altını görecek.

Şiddetli Yağış: Aralıklarla görülecek sağanak yağmurun, bazı ilçelerde ve özellikle kıyı şeritlerinde kuvvetli lokal yağışlara dönüşebileceği uyarısı yapıldı.

Fırtına Etkisi: Yağış anında rüzgarın hızlanması, ani hava akımlarına ve fırtınaya neden olabilir.

Yetkililerden "Önlem Alın" Çağrısı

AKOM, ani sıcaklık düşüşünün bağışıklık sistemi üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilere karşı vatandaşları uyarırken; pazar günü dışarı çıkacak olanların yanlarına şemsiye ve kalın kıyafetler almalarını tavsiye etti. Ayrıca ani sağanak geçişlerinde yaşanabilecek lokal su baskınları ve göllenmelere karşı sürücülerin trafikte dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi