Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Uğur Turan başkanlığında toplandı.

Afet Müdahale Planları Masaya Yatırıldı

Toplantıya İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı. Görüşmelerde, Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde İl Afet Müdahale Planı’nın hazırlanması, uygulanması ve koordinasyon konuları ele alındı.

Vali Turan’dan Kurumlar Arası İş Birliği Vurgusu

Vali Uğur Turan, afet ve acil durumlara hazırlıkta kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun hayati önem taşıdığını belirtti. Turan, “Görev ve sorumlulukların net şekilde tanımlanması, müdahale sürecinin etkinliği açısından büyük önem arz ediyor” dedi.

Kocaeli basınının acı kaybı! Gazeteci Yaşar Akkamış hayatını kaybetti
Kocaeli basınının acı kaybı! Gazeteci Yaşar Akkamış hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Müdahale Organizasyonu ve Görev Dağılımları Değerlendirildi

Toplantının sonunda, yerel düzeyde oluşturulan müdahale organizasyon yapısı, çalışma gruplarının görev dağılımları ve ana ile destek çözüm ortaklarının sorumlulukları gözden geçirildi. Kurul, afet türlerine göre uygulanacak planlama esaslarının titizlikle takip edilmesi ve sürecin koordinasyon içerisinde yürütülmesi kararını aldı.

Kaynak: İHA