Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ekim kültür sanat etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet’in 102. yılına özel olarak hazırlanan “Adapazarı’nda Bayramlar” sergisiyle geçmişin bayram ruhunu günümüze taşıdı. Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kutlama heyecanını ve halkın içtenliğini yansıtan sergi, 50 özel fotoğrafla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Cumhuriyet coşkusu Ofis Sanat Merkezi’nde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde açılan sergi, Ofis Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergide, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin fotoğraf arşivinden özenle seçilen ve 1929-2004 yılları arasına ait 50 tarihi kare yer alıyor.

Konut Satışlarında Haziran Hareketliliği: Kocaeli Bölgede Lider!
Konut Satışlarında Haziran Hareketliliği: Kocaeli Bölgede Lider!
İçeriği Görüntüle

Fotoğraflar, Adapazarı’nın yanı sıra Hendek, Geyve ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen milli bayram kutlamalarından kesitler sunuyor. Eski geçit törenleri, süslenen sokaklar, bayrak taşıyan çocuklar ve halkın içten sevinç gösterileri, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki coşkuyu bugünün ziyaretçilerine yeniden yaşatıyor.

“Kentimizin kültürel hafızasını yaşatıyoruz”

Serginin açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, “Bugün burada geçmişin hatıralarını günümüze taşıyan çok özel bir serginin açılışını yapıyoruz. ‘Adapazarı’nda Bayramlar’ adlı bu sergi, kentimizin kültürel belleğini koruma çabamızın bir parçası. Aynı zamanda milli bayramlarımızın halkın gönlündeki yerini yansıtan eşsiz bir çalışmadır” dedi.

Şirin ayrıca, “Cumhuriyetimizin ilk yıllarına ait bu karelerde dönemin coşkusunu, yokluklar içinde yaşanan büyük heyecanı ve birlik inancını görmek mümkün. Halkın süslediği sokaklar, çocukların gururla taşıdığı bayraklar, her biri bir dönemin ruhunu bugüne taşıyor” ifadelerini kullandı.

2 Kasım’a kadar ziyarete açık

Cumhuriyet’in 102. yılı onuruna düzenlenen “Adapazarı’nda Bayramlar” sergisi, 2 Kasım’a kadar Ofis Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu tür kültürel etkinliklerle hem kentin tarihine ışık tutmayı hem de gelecek nesillere kültürel bir miras bırakmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA