Trabzon’da Akçaabat Belediyesi tarafından 33. kez düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali sone erdi. Kortej yürüyüşlerinden konserlere, halk oyunlarından yayla şenliklerine kadar dopdolu bir programla binlerce vatandaşa unutulmaz anlar yaşatıldı.

Festival, Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen halk oyunları ekiplerinin katıldığı kortej yürüyüşü Akçaabat sokaklarını renklendirdi. Hamam Çimeni Çarşısı’nda kurulan dev horon halkası ise adeta bir kültür şöleni sundu. Azerbaycan, Gürcistan, Rusya ve Etiyopya gibi ülkelerden gelen uluslararası ekiplerin yanı sıra İstanbul, Erzurum, Siirt, İzmir, Adıyaman ve Artvin gibi şehirlerden katılan halk dansları toplulukları, yöresel ezgiler ve renkli kostümleriyle festivale coşku kattı. El dokuma ve kilim sergisinde ise Akçaabatlı kadınların geleneksel motiflerle süslediği el emeği ürünler büyük ilgi gördü.


Festivalin ilk gecesinde sahneye çıkan sevilen sanatçı Buray, Sahil Parkı’nı dolduran binlerce izleyiciye unutulmaz bir gece yaşattı. İkinci gün ise güçlü sesiyle beğeni toplayan Elif Buse Doğan, dinleyicilere müzik dolu bir akşam sundu. Üçüncü gün, Hıdırnebi Yaylası’nda düzenlenen geleneksel şenliklerle devam etti. Sislerin içinde yankılanan kemençe sesleri ve horon halkaları eşliğinde, doğayla iç içe kültürel bir şölen yaşandı. Faruk Şahin, Elif Köse ve Ümit Bayraktar, yayla konserinde sahne alarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Bayram Özkan istifa etti
Bayram Özkan istifa etti
İçeriği Görüntüle


Festivalin kapanış gecesinde sahne alan Resul Dindar’a, binlerce kişi eşlik etti. Festival süresince ayrıca yerel sanatçılar Cengiz Çoban, Coşkun İşçi, İsmail Cumhur, Cemal Kaygusuz, Selim Seyis, Nejmi Öksüz ve Aykut Özer de sahne alarak müzikseverlere keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: İHA