Ayşel Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen ve 8. sınıf öğrencisi bir çocuğun etrafa ateş açmasıyla sonuçlanan o korkunç olay, eğitim camiasında derin bir şok yarattı. Bölgeye hızla intikal eden sağlık ve polis ekipleri yaralılara müdahale ederken, Kahramanmaraş Valiliği peş peşe kritik açıklamalar yaptı. Güvenlik endişesi taşıyan veliler ise hemen "17 Nisan Cuma okullar tatil edildi mi, hangi illerde okullar kapalı?" sorularının cevabını aramaya başladı. Olayın en çok aranan detayları netleşti.

17 NİSAN YARIN OKULLAR TATİL Mİ, CUMA GÜNÜ EĞİTİM VAR MI?

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaşanan elim olayın hemen ardından kent genelinde eğitim ve öğretime 2 gün süreyle ara verdiklerini açıkladı. Çarşamba günü gerçekleşen saldırının ardından alınan bu kararla birlikte, 16 Nisan Perşembe ve 17 Nisan Cuma günleri Kahramanmaraş'taki tüm okullar tatil edildi. Yani yarın Kahramanmaraş'ta ders zili çalmayacak, öğrenciler hafta sonu tatiliyle birlikte uzun bir araya girecek. Şimdilik tatil kararı sadece olayın yaşandığı Kahramanmaraş ilini kapsıyor.

Hadi Özışık İzmit Belediyesi Soruşturmasını Değerlendirdi
Hadi Özışık İzmit Belediyesi Soruşturmasını Değerlendirdi
İçeriği Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ AYŞEL ÇALIK ORTAOKULU'NDA NELER YAŞANDI?

Olay, 15 Nisan günü saat 13.30 sularında Ayşel Çalık Ortaokulu'nda patlak verdi. Okul koridorlarından yükselen silah sesleri, tüm kentte büyük bir paniğe yol açtı. İhbar üzerine okula çok sayıda polis, özel harekat ve sağlık ekibi sevk edildi. 8. sınıf öğrencisi olduğu tespit edilen saldırganın, iki farklı sınıfa girerek art arda ateş açtığı ortaya çıktı.

KAHRAMANMARAŞ OKUL SALDIRISINDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, YARALI SAYISI KAÇ?

Tüm ülkeyi dehşete düşüren saldırının acı bilançosu ne yazık ki oldukça ağır oldu. Sınıflara açılan ateş sonucu toplam 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı. Yaralılar hızla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın faili olan 8. sınıf öğrencisi saldırganın ise olay yerinde hayatını kaybettiği bizzat Vali Mükerrem Ünlüer tarafından kamuoyuna duyuruldu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ