konak
ozturk group
KENT YAPI
Breau
cagingoz
KIRALIK IS MERKEZI
ekomini
ARIGUN MOBILYA
Kızılkaya

Güncel

TAM BUĞDAY EKMEĞİ DAHA FAYDALI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, soruları yanıtladı. Kavak, Beyaz ekmeğin vitamin ihtiyacını karşılamadığı için takviyelere yönelme olduğu yönün

3 Şubat 2013 Saat: 12:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 389 kez okunmuştur

TAM BUĞDAY EKMEĞİ DAHA FAYDALI
TAM BUĞDAY EKMEĞİ DAHA FAYDALI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, soruları yanıtladı.

Kavak, ''Beyaz ekmeğin vitamin ihtiyacını karşılamadığı için takviyelere yönelme olduğu yönündeki iddialar gerçek dışı. Ama şunu diyebiliriz tam buğday ekmeğindeki lifler diğerine göre biraz daha fazladır. O nedenle daha tok tutar, besleyicidir'' dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, ''Kepek oranı yüksek olduğu için tam buğday ekmeği daha faydalı. Diyabet riskini azaltıyor. Özellikle bağırsak kanserini önleyici rol oyuyor'' diye konuştu.

Tam buğday ekmeği tüketilmesini tavsiye eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini ifade eden Balcı, insan sağlığı açısından tam buğday ekmeğinin daha faydalı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız