konak
ozturk group
KENT YAPI
Breau
cagingoz
KIRALIK IS MERKEZI
ekomini
ARIGUN MOBILYA
Kızılkaya

Yaşam

Portakallı Islak Kek Tarifi

Haydi gelin çok güzel bir kek yapalım!!!

13 Ağustos 2014 Saat: 10:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 434 kez okunmuştur

Portakallı Islak Kek Tarifi
Portakallı Islak Kek Tarifi

Portakallı Islak Kek Tarifi

Sosu için:

  • 1/2 su bardağı öğütülmüş badem veya fındık
  • 1+1/2 su bardağı tozşeker
  • 2+1/2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 4 yumurta (akları ve sarısı birbirinden ayrılmış)
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı kadar portakal rendesi

Yapılışı:

  1. Bir kabın içine unu, kabartma tozunu, karbonat, tuz ve tarçını birlikte eleyin. Öğütülmüş badem veya fındığı ilave edip karıştırın.
  2. Geniş ve çok temiz bir kapta yumurta aklarını biraz kabarana kadar çırpın.
  3. Şekerin yarısını ekleyip katılaşana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kaba aktarıp çırpma yaptığınız kaba bu sefer yumurta sarılarını ekleyin ve kalan şekerle kabarıp açık sarı bir renk alana kadar çırpın.
  5. Yumurta aklarının 3te birini koyup spatula ile veya yoksa büyük metal kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın.
  6. Önce sıvıyağı ve portakal suyunu, daha sonra elediğiniz unlu karışımı ilave edip yine yavaşça karıştırın. Kalan yumurta akınıda ekledikten sonra havasını indirmemeye dikkat ederek karıştırma işlemini bitirin.
  7. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına koyup 45-60 dakika arası kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
  8. Kekiniz pişerken küçük bir tencerede portakal suyunu, portakal rendesini ve pudra şekerini kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  9. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz kürdanla heryerinden delikler açıp sıcak sosu keke gezdirerek çekmesini sağlayın.
  10. 20-30 dakika kadar kalıbın içinde soğuduktan sonra ters çevirip tamamen soğumaya bırakın. Portakal rendesi ile süsleyip servis yapın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız