konak
ozturk group
KENT YAPI
Breau
cagingoz
KIRALIK IS MERKEZI
ekomini
ARIGUN MOBILYA
Kızılkaya

Güncel

Kanseri Önleyen 34 Yiyecek

ELMA: Bol miktarda “kuarsetin” içerir.Kanser tedavisinde, kanserden korunmada, alerji ve kalp damar hastalıklarında yararlı.Günde en az kabuklarıyla birlikte 2 elma tüketilmeli. NAR: Son çalışmalar, n

10 Ocak 2014 Saat: 15:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 129 kez okunmuştur

Kanseri Önleyen 34 Yiyecek
Kanseri Önleyen 34 Yiyecek

ELMA: Bol miktarda “kuarsetin” içerir.Kanser tedavisinde, kanserden korunmada, alerji ve kalp
damar hastalıklarında yararlı.Günde en az kabuklarıyla birlikte 2 elma tüketilmeli.

NAR: Son çalışmalar, narın kanserojen madde verilen farelerin genlerinde yüzde 30 civarında
düzelme sağladığını gösteriyor.İçerdiği bazı maddeler sayesinde kolesterol ve şekeri
dengeleyen nar, kalp sağlığını da koruyor.Bu nedenle günde 1 bardak taze sıkılmış nar suyu
içilmeli ya da 2-3 tane nar yemeli.

BÖĞÜRTLEN: İçeriğindeki “eliagic asit” kanserli hücrele rin ölmesini sağlıyor.Böğürtlen
yaprakları da çok faydalı, çay şeklinde tüketilebilir.

KARA ÜZÜM: Son 10 yıl içindeki çalışmalar, kara üzümün kanser önleyici rolüne işaret ediyor.
Ayrıca kalp damar hastalıklarından da koruyor.Çekirdeği ve kabuğuyla birlikte yenmesi
gerekiyor.Günde 1-2 bardak kadar tüketilebilir.

YABANMERSİNİ: Vücudu kanserden koruyan enzimleri aktif hale getirerek kansere yakalanma
riskini azaltıyor.Ayrıca kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp krizinden de koruyor.

KİRAZ: Bol miktarda “flavon” denen yaralı bir madde ihtiva eder.Kanser oluşumunu ve kanserin
ilerlemesini engeller.Özellikle meme, cilt, akciğer ye karaciğer gibi kanser tiplerinde etkili.

KARPUZ: A ve C vitamini yönünden zengin.İçerdiği yararlı maddeler vücudu kansere karşı
koruyup, toksik maddelerden arındırıyor.

KIRMIZI TURP: Akciğer kanseri riskini azaltır, meme kanserinden korur.Bol miktarda turp
salatası tüketin.

BROKOLİ: C vitamini, betakaroten, lif ve kalsiyum açısından çok zen gin.Kansere karşı
koruyucu maddeler içerir.Özellikle bağırsak, mesane, meme kanserlerinden korur.Brokoli
çoğu içerik maddesini ancak çiğ yendiğinde barındırıyor.Ancak haftada 2’den fazla çiğ brokoli
tüketmeyin çünkü tiroit yetmezliği oluşabilir.

KIRMIZI BİBER: Zengin bir C vitamini deposu.C vitamini kanser hücrelerinin büyümesini
engeller ve bağışıklık sistemini zararlı maddelerden korur.

DOMATES: Özellikle hafif pişmiş tüketilmesi prostat problemlerinden yüzde 40 oranında korur.
Domatesin içindeki likopen akciğer, kolon, meme kanserini de engeller.

SARMISAK: Kanserin yayılmasını durdurur.Selenyum, triptopan gi bi kan ser hücreleriyle
savaşan maddeler içerir.Hem kansere yakalanmaktan korur hem de kanser tedavisi sırasında
kullanılır.Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara göre sarımsak mide, meme, bağırsak, yemek
borusu, prostat ve cilt kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve ilerlemesini engelliyor.Her gün 2-
3 diş çiğ sarımsak, 1-2 avuç kuru yemiş tüketilmeli.

HAVUÇ: Günde 2 bardak havuç suyu içmek, prostat kanserine karşı yüzde 20 koruma sağlıyor.
Havucun içinde betakaroten denen çok yararlı bir madde var.Betakarotenin ağız, yemek borusu
ve mide kanserinde de koruyucu etkisi var.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız