konak
ozturk group
KENT YAPI
Breau
cagingoz
KIRALIK IS MERKEZI
ekomini
ARIGUN MOBILYA
Kızılkaya

Güncel

İşte uzmanlardan uyarılar

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte beslenme alışkanlıklarında değişiklikler olduğunu dile getiren beslenme uzmanları aşırı beslenmenin hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.AŞIRI et tüketilmesi

17 Ekim 2013 Saat: 15:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 160 kez okunmuştur

İşte uzmanlardan uyarılar
İşte uzmanlardan uyarılar

HABERİN VİDEOSU Tüm Videolar

İşte uzmanlardan uyarılar Güncel

İşte uzmanlardan uyarılar

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte beslenme alışkanlıklarında değişiklikler olduğunu dile getiren beslenme uzmanları aşırı beslenmenin hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.AŞIRI et tüketilmesine karşı uyardı...

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte beslenme alışkanlıklarında değişiklikler olduğunu söyleyen uzmanlar, akraba ve dost ziyaretlerinde et ve tatlı ikramı ile bunun daha fazla artabileceğini söyledi.

Uzmanlar aşırı et ve tatlı tüketimi ile hastalıkların artabileceğini dikkat çekti bazı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı..

İŞTE UZMANLARDAN UYARILAR …
[KGVID]http://kocaelitv.com.tr/wp-content/uploads/2013/10/ASIRI-ET-VE-TATLI-mg.flv[/KGVID]

(domates, limonlu yeşil salata gibi) Kurban Bayramı'nda güne hafif kahvaltıyla başlanmalı

1)Kalp ve şeker hastalığı olanlar aşırı et ve tatlı tüketiminden uzak durmalı.

2)Öğle veya akşam yemeğinde olmak üzere art arda yenilecek et metabolizmanın dengesini bozabilir.İki-üç köfte büyüklüğünde et tüketmemiz gerekir.

3) Bir öğünde etin yanında sebze yemekleri ile yenilmesi hazmı kolaylaştırır.

4)"Et tüketiminde ızgara ve haşlama tekniklerinin tercih edilmesinde fayda var.

5) "Pişirme yöntemi olarak kızartma gibi sindirimi zor ve kilo artışına neden olacak pişirme yöntemi kullanılmamalıdır.Etlerin ızgara ve haşlama şeklinde tüketilmesi sağlık için daha yararlı olacaktır.Et pişirilirken kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir.Yüksek ateşte pişirilen etler sert olur ayrıca dışı pişer, içi çiğ kalır.Dikkat edilmesi gereken diğer Bir Nokta da etler hazırlanırken görünür yağlarından ayrılmalıdır.Ayrıca kırmızı etteki demirin vücuttaki yararının artırılması için C vitamini yönünden zengin besin kaynakları ile tüketilmesi önerilir.

6) Kolesterol içermesi ve yağ miktarlarının fazla olması nedeniyle sakatat tüketilmemelidir.
7)Sebze sık tüketilmeli,günlük 2-2,5 litre su içilmemeli.
8)Bayramda besin tüketimi fazla olan bireyler, yemek sonrası 30-45 dakikalık yürüyüş yapmalı.

9) Kırmızı etin besin değerlerinden yararlanabilmek için yanında mutlaka limonlu yeşil salata yenilmesini gerekir., "C vitamini etteki demirin emilimini artırır.Etle birlikte içilecek asitli içecekler, meyve suları bilinenin aksine sindirimi zorlaştırır.Bunun yerine ayran, yoğurt ya da cacık tercih edilmeli.

Uzmanlar ayrıca et ile yapılan yemeklere kesinlikle yağ ilave edilmemesi gerektiğini, böbrek, dalak, ciğer gibi sakatatların yüksek oranda yağ içerdiğini, kolesterol değeri yüksek olanların tüketmemesi gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu.

AŞIRI ET VE TATLI TÜKETİMİNE DİKKAT!

BESLENME UZMANLARINDAN ÖNEMLİ UYARILAR

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız