FREKANS YENI
CAGIN GOZ YENI
OZEL KONAKKK
KOCAELI TIP YENI
BEKTAR INSAAT

KOCAELİ Hava Durumu

parçalı bulutlu19° C / 19° C

parçalı bulutlu

UST GRUP
VIPSAS
ekomini
ARIGUN MOBILYA
ESSENTE

Yaşam

Çiğ Börek Tarifi,Yapılışı

MİS GİBİ ÇİĞ BÖREK YAPMAYA NE DERSİNİZ?

12 Ağustos 2014 Saat: 15:08
Çiğ Börek Tarifi,Yapılışı
Çiğ Börek Tarifi,Yapılışı

MALZEMELER

2 YUMURTA
16 KAHVE FİNCANI UN
3,5 KAHVE FİNCANI SU
1/2 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
2 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU VE TUZ

İÇİ İÇİN

250 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
1 ORTA BOY SOĞAN
1 ORTA BOY DOMATES
3-4 SİVRİ BİBER
1/2 DEMET MAYDANOZ
1 KAHVE FİNCANI SU
TUZ, KARABİBER
1,5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tu­zu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir ha­mur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklü­ğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerle­rine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım. Bir kap­ta kıymayı, küp doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, doğranmış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, ka­rabiberi ve suyu karıştıralım. Dinlenmiş be­zeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlı­ğında açalım. Yufkaların bir kenarlarına kıy­malı harç yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurlan kızdırıl­mış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kâğıt üzerine alalım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız