konak
ozturk group
KENT YAPI
Breau
cagingoz
KIRALIK IS MERKEZI
ekomini
ARIGUN MOBILYA
Kızılkaya

Güncel

Bayrama Özel 20 Dakikada Baklava Tarifi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark A.Ş’ye bağlı Antikkapı Restoran güzel baklava yapmanın püf noktalarını paylaştı

10 Eylül 2016 Saat: 20:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.372 kez okunmuştur

Bayrama Özel 20 Dakikada Baklava Tarifi
Bayrama Özel 20 Dakikada Baklava Tarifi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark A.Ş’ye bağlı Antikkapı Restoran, Kurban Bayramı dolayısıyla özel bir baklava tarifi verdi.  Baklava tarifini detaylı bir şekilde anlatan tatlı ustası Yavuz Tosunoğlu, "Leziz bir baklava için öncelikle kaliteli un kullanmak gerekiyor. Bir tepsi baklava hamuru için bir kilo un, 3 yumurta, 10 gram tuz kullanılıyor. Tepsiye on adet yufka koyuluyor. Aynı anda açılan yufkalar çok ince bir hale getiriliyor. Açılan yufkaların yarısı tepsi zeminine yerleştiriliyor. Tepsi zeminindeki yufkaların üzerine yaklaşık yarım kilo fıstık seriliyor. Daha sonra fıstıkların üzeri yufkayla kaplanıyor. Fıstık tek kat halinde dökülüyor. Yufkaların tepsiye yerleştirilmesinin ardından baklava enine kesiliyor. Daha sonra üzerine biraz tereyağı dökülüyor. 5 dakika kadar bekleyen baklava dikine kesilerek dilimleniyor ve pişmeye hazır hale getiriliyor. Pişirilen baklavaya sıcakken sıcak şerbet veriliyor. Soğuduktan sonra servise hazır hale geliyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız