konak
ozturk group
KENT YAPI
Breau
cagingoz
KIRALIK IS MERKEZI
ekomini
ARIGUN MOBILYA
Kızılkaya

Güncel

Antikkapı Ustasından Ramazan’a Özel Tatlı Tarifi

Antikapı’nın tatlı ustası Atay, vatandaşların mutfaklarında kolaylıkla yapabilecekleri Trileçe tatlısının tarifini verdi

6 Temmuz 2015 Saat: 12:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 391 kez okunmuştur

Antikkapı Ustasından Ramazan’a Özel Tatlı Tarifi
Antikkapı Ustasından Ramazan’a Özel Tatlı Tarifi

Antikapı’nın tatlı ustası Atay, vatandaşların mutfaklarında kolaylıkla yapabilecekleri Trileçe tatlısının tarifini verdi

Antikkapı Restaurant’ın deneyimli tatlı ustası Abdullah Atay, Kocaelililer için Ramazan’!a özel tatlı tarifi verdi. Usta Atay, son günlerin revaçtaki tatlılarından olan, Balkan lezzetlerinden Trileçe tatlısının nasıl yapılacağını anlattı. Antikkapı Restaurant’ın çok geniş bir tatlı menüsüne sahip olduğunu dile getiren Atay, bu tarifle iftar sofrasına çok hafif bir tatlı lezzeti katabileceklerini söyledi.

 

 

KEK VE ŞERBETİN MALZEMELERİ

Kek malzemesi:

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

½ su bardağı karamel sosu

100 gr irmik

1 çay kaşığı kabartma tozu

5 adet yumurta

Bir miktar margarin

 

Şerbet malzemesi:

1 lt süt

1 su bardağı toz şeker

½ su bardağı sıvı krema

 

 

TRİLEÇE’NİN YAPILIŞI

Antikkapı’nın tatlı ustası Atay, herkesin kısa sürede hazırlayabileceği Trileçe tatlısının tarifini şu şekilde verdi; Yumurtalarımızı bir kaba kırıyoruz. İçine bir bardak şekerimizi katıyoruz. Elde veya makinede çırpıyoruz. Bu arada alüminyum tepsimize margarinimizi fırında yanmaması için sürüyoruz. Yumurtalarla şekerimizin çok iyi çırpılması gerekiyor ki, iyice kabarsın.

Yumurtamız iyice kabarınca diğer malzemelerimizi un, irmik ve kabartma tozumuzu ilave ediyoruz. Biraz daha hafifçe karıştırıyoruz. Elimizle de iyice karıştığını kontrol ediyoruz. Altını yağladığımız tepsiye malzememizi boşaltıyoruz. Malzemeyi tepsimizin her tarafına yaydıktan sonra üstünü düzlüyoruz. Bunu 30 dakika pişmesi için 180 derece sıcaklıktaki fırınımıza alıyoruz.

Malzemelerimiz fırında pişerken, şerbetimizi hazırlıyoruz. Bir litre sütümüzü bir kaba boşaltıyoruz, üzerine bir bardak şeker ve kremamızı ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra hafifçe kaynatıyoruz. Altını kapattığımız şerbetimizin biraz dinlenmesini bekliyoruz.

Kekimizi fırından çıkardıktan sonra kenarlarını bıçakla tepsiden ayırıyoruz. Daha sonra bir başka tepsi yardımıyla dikkatlice çevirerek, alt üst ediyoruz. Ilık şerbeti her tarafına gelecek şekilde döküyoruz. Şerbetini verdiğimiz tatlıyı bir süre daha soğutuyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine karamel sosumuzu dökerek, her tarafını kapatacak şekilde yayıyoruz.

Karamel sosumuzu tatlımızın üzerine sürdükten sonra küp şekilde kesmeye başlıyoruz. Tatlımız servise hazır. Tatlı tabağınızı mevsim meyveleri veya çeşitli soslarla süsleyerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

 Hayırlı iftarlar, afiyet olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız