YOĞURT FAYDALARI

Yoğurttaki kalsiyum ve protein daha çabuk emildiği için kemik gelişimine katkıları göz ardı edilemez. İçerdiği zengin besin değeri sayesinde de, özell...

Yoğurttaki kalsiyum ve protein daha çabuk emildiği için kemik gelişimine katkıları göz ardı edilemez. İçerdiği zengin besin değeri sayesinde de, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda önemli bir role sahiptir. Bu da bir çok hastalıktan korunmamıza yardımcı olur. Hatta yoğurt için doğal antibiyotik demek mümkündür. Sindirimi kolaylaştırır.

Çevreye ve kendinize büyük rahatsızlık veren ağız kokusunun önüne geçer. Bağırsakları temizlediği için, besin zehirlenmelerinde tükeltimesi gereken vazgeçilmezlerden biridir. Aynı zamanda cilde parlaklık sağlayıp, yağ yakma özelliğine sahip olduğu için de güzelliğine önem verenler için etkili bir besin kaynağıdır.

Sonuç olarak yoğurdun faydaları saymakla bitmez. Ancak faydaları kadar nasıl yapıldığı da büyük önem taşımaktadır. Yoğurdun içindeki yararlı bakterilerin korunması için buzdolabında muhafaza edilmesi ve tazeyken tüketilmesi gerekir. Aksi halde, yararlı maddelerin etkisi geçer. Dışarıdan alınan yoğurtların nasıl yapıldığı ve içine hangi katkı maddelerinin konulduğunu ne yazık ki bilemiyoruz. Bu nedenle evde kendi yoğurdunuzu kolaylıkla yaparak, en sağlıklı yoğurdu tükettiğinizden emin olabilirsiniz.

01 Nis 2013 - 15:24 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.