VEKİLLER MAAŞLARINA ZAMMIN YOLUNU ARIYOR

TBMM’de sona eren bütçe görüşmelerinin ardından milletvekili maaşlarında artış sağlayacak bir düzenlemeyi gündeme getirmek için arayış başladı. Mevcu...

TBMM’de sona eren bütçe görüşmelerinin ardından milletvekili maaşlarında artış sağlayacak bir düzenlemeyi gündeme getirmek için arayış başladı.

Mevcut milletvekilleri ile emekli milletvekillerinin maaşlarına zam ve özlük hakları konusundaki yasal düzenleme için yeni bir hazırlık yapıldığı öğrenildi.Türk Parlamenterler Birliği, bu hazırlığın bir yasal düzenlemeyle gündeme getirilmesi için dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nu ziyaret etti ve destek aradı. TBMM`de, milletvekili maaş ve özlük haklarında ‘iyileştirmeye` gidecek bir yasal çalışma için kapı aralanıyor.TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir araya gelen anayasa ve içişleri komisyonu üyesi milletvekilleri, ‘özlük ve zam` konusunu da gündeme getirdi.Milletvekilleri, çok sayıda düğüne gidip altın takmak zorunda kaldıklarını, ziyaretçilere yemek ısmarladıklarını, her hafta seçim bölgesine gittiklerini belirterek, aldıkları maaşın yetmediğinden yakındı.Maaşlarla ilgili bu yakınmalar üzerine TBMM Başkanı Çiçek`in, “Milletvekillerimizin birçok harcamasını karşılayamıyoruz, ama bu konuda bir şey yapmak istediğimizde kamuoyu sadece milletvekili maaşı üzerinden tartışıyor” diyerek kaygısını dile getirdiği ifade edildi.Milletvekilleri ise eski vekillerden yüzde 50`sinin maaşında icra bulunduğunu anlatarak, bir düzenleme yapılması için Çiçek`in harekete geçmesi istendi. Bu noktada gözler TBMM Genel Kurulu gündemindeki Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı`na çevrildi.TBMM Genel Kurulu`nda dün sona eren bütçe görüşmelerinin hemen ardından ele alınacağı açıklanmıştı.Ancak daha şekilde ertelendi.Tasarıya maaşlarla ilgili düzenleme eklenip eklenmeyeceği merakla bekleniyor.

22 Ara 2012 - 08:13 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.