UlaşımPark’ın Empati Yapan Sürücüleri

Vatandaşların konforlu, kaliteli ve hızlı bir şekilde eve gitmelerini sağlayan UlaşımPark, sürücülerini uygulamalı olarak eğitiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark, sürücü personelini bilinçlendirmeye devam ediyor. Bünyesinde 650 sürücü personel barındıranUlaşımPark, ‘’Misafir Odaklı Hizmet Anlayışı’’ ile gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek çalışanlarına empati eğitimi vermeye başladı. 2 ayda 11 oturumda toplam 260 sürücüye eğitim veren UlaşımPark, personelini hem teorikte hem de otobüs içinde uygulamalı olarak eğitiyor.

YOLCULARIN YERİNE KENDİLERİNİ KOYUYORLAR

UlaşımPark’ınwhatsapp destek hattından, çağrı merkezinden, yolcu ilişkileri birimlerine ulaşan vegizli yolcu anketleri dolduran vatandaşlar, istek ve taleplerini iletiyor. Yapılan bu istek ve talepleri inceleyen UlaşımPark’ta görevli amirler zaman zaman sürücülere eğitimler açıyor. Vatandaşların güvenli, hızlı ve rahat bir şekilde evlerine ulaştırmak için durmaksızın çalışan UlaşımPark’ta son incelemelerden sonra çıkan sonuca göre sürücülere empati eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimlerde sürücülere, araçlarında seyahat eden yolcuların yerine kendilerini koymalarını sağlandı. Eğitimlerin asıl hedefinin sürücülerin olası yapacakların hataları en aza düşürülmesi olarak gösteriliyor.

HEM UYGULAMALI HEM TEORİK EĞİTİM

UlaşımPark eğitim birimi, sürücülere videolarla desteklenmiş interaktif eğitim veriyor. Durakta duramama, telefon ile konuşma, hızlı ve sert araç kullanımı, yolcuyla iletişim, yolcu ilişkileri, gizli yolcu uygulaması olmak üzere toplamda 6 farklı konuda sürücüler bilinçlendiriliyor. Sürücüler aldıkları teorik eğitimin sonunda eğitmenle birlikte otobüse binerek, bu sefer sürücü koltuğuna değil yolcu koltuğuna oturuyor. Otobüs içerisinde, teorikte anlatılan konular birer birer uygulamalı olarak eğitmen tarafından gösteriliyor. Bu sayede sürücüler yolcunun gözünden bakma fırsatı bularak, aldıkları eğitimin sağlamasını yapıyor.

21 Ara 2018 - 16:10 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.