MOBİLYA VE FİDANLARINI KENDİSİ ÜRETİYOR

Kocaeli'ye bağlı Çayırova Belediyesi, belediyenin, okulların, camilerin, evi yanan ve mağdur olan vatandaşların mobilya ihtiyaçlarını kendi atölyesind...

Kocaeli'ye bağlı Çayırova Belediyesi, belediyenin, okulların, camilerin, evi yanan ve mağdur olan vatandaşların mobilya ihtiyaçlarını kendi atölyesinde ürettiği mobilyalarla karşılıyor. Çevre düzenlemesi için kullanılan fidan ve çiçekleri de yine kendi seralarında yetiştiren Çayırova Belediyesi, böylece önemli bir maliyet giderini belediyenin kasasına kazandırıyor.


Çayırova Belediyesi, Akse Mahallesinde bulunan kendisine ait mobilya atölyesinde mobilya üretimi gerçekleştiriyor. Belediyenin içerisindeki personel odalarından, park ve bahçelerde bulunan kamelya ve banklara, ilçedeki okullardan camilere ve evi yanan insanlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara kadar tüm mobilyaları kendi bünyesindeki atölyede üreten Çayırova Belediyesi, bu yolla mobilya maliyetlerinden yaklaşık dörtte bir oranında tasarruf sağlıyor.

Öte yandan Çayırova Belediyesi, Şekerpınar Mahallesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan 16 dönümlük sera alanında ise, belediye sınırları içerisinde bulunan alanlarda kullanılan fidanlar ve çiçekleri üretiyor.

Çayırova Belediyesi'nin özkaynakları ile üretimi gerçekleştirilen mobilyalar ve bitkilerle ilgili konuşan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, maliyetin, piyasanın 4’te birine denk geldiğini aktardı.

17 Nis 2013 - 07:12 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.