KOÜ'DEN YİNE BİR İLK...

Türkiye'nin ilk özgün tasarım piyade tüfeği SAR 223 ile yine aynı ailenin parçası olarak üretilen TE54 makineli tabancanın tanıtımı yapıldı.Sarsılmaz...

Türkiye'nin ilk özgün tasarım piyade tüfeği SAR 223 ile yine aynı ailenin parçası olarak üretilen TE54 makineli tabancanın tanıtımı yapıldı.Sarsılmaz Silah Sanayi tarafından Türkiye'nin ilk özgün tasarım yerli piyade tüfeği olan SAR 223 ve TE54 makineli tabancanın tasarımını TÜBİTAK, Kocaeli Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ortaklaşa yaptı.

Sarsılmaz Silah Sanayi tarafından üretilen, ilk özgün tasarım piyade tüfeği “SAR 223” ile yine aynı ailenin parçası olarak üretilen “TE 54” makineli tabanca basına tanıtıldı.Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen tanıtım töreninde konuşan Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, projenin TÜBİTAK, Kocaeli Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin ile birlikte yürütüldüğünü söyledi.Silahların imalatına başlandığını belirten Aliş, “Bu silahlar ilk ve tek özgün silahlardır.Birisi piyade tüfeği, birisi otomatik tabanca ve yeni nesil silahlar.Dünya küresel pazarda rekabet edebilecek bütün ortak özelliklerin çok daha üstündedir.Şuan dünyada yapılan en yeni nesil ve en teknolojik piyade tüfeğini ve otomatik tabancayı imal ettik” diye konuştu.

Silahlar için 5 tane patent aldıklarını dile getiren Aliş, “Taklit edilmemek için patent aldık.Kabzesinden gövdesine kadar ince çalışılmış bir yapı.Özel programlar ile yapılmış.Önce programlarda denendi, sonra balistik testlerini yaptık” dedi. 40 mm bomba atar dahil olmak üzere muhtelif savaş aksesuarlarıyla donatılabilen piyade tüfeği SAR 223’ün taşıma uzunluğunu daha da azaltmak için geliştirilmiş uzayıp kısalan dipçiğe sahip olduğu belirtildi.Lazer noktalayıcı ve flaş ışıklardan, uzayıp kısalan nişangahlara ve gündüz/gece görüş cihazlarına kadar birçok aksesuar takılabilen piyade tüfeğinin iki model olarak hazırlandığı, ifade edildi.

TE 54 otomatik tabancanın ise 9x19 mm, yakın muharebede kullanılacak, hafif, etkili, atım hızı yüksek ve kolay kullanılabilir olduğu dile getirildi.Klasik çalışma yöntemlerinin en güveniliri olan “ani geri tepme” (blow back) prensibi ile çalışan makineli tabancanın yapısal olarak SAR 223 piyade tüfeğinin temel yapısal özelliklerini taşıdığı öğrenildi.

06 May 2013 - 09:55 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.