Kocaeli’de Tıpta İş Sağlığı ve Güvenliği

Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kamu ile kamu-özel işbirliği çerçevesinde hizmet veren sağlık kurumları yöneticileri ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına yönelik “Tıpta İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri” düzenlendi. Yoğun katılımın sağlandığı seminere ilimizdeki kamu hastaneleri idarecileri, işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları ile çevre illerden misafir katılımcılar yer aldı.

Kocaeli’de Tıpta İş Sağlığı ve Güvenliği
Kocaeli’de Tıpta İş Sağlığı ve Güvenliği
+1
Haber albümü için resme tıklayın

17 Ocak Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Bugün Sağlık Bakanlığımızın son yıllarda çok önemsediği İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda önemli bilgiler aktarılacak olan önemli bir seminerde bir aradayız. Ülkemizde son yıllarda özellikle teknik konularda ciddi gelişmeler yaşanıyor. Bizde tıp alanında bu tarz çalışmalara öncülük etmekteyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde tıpkı kalite çalışmalarımızda olduğu gibi bu alanda da ciddi başarılar kaydedeceğiz” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun çok ciddi ve disiplin gerektiren idari bir konu olduğunu vurgulayan Ergüney “Belki bizlere çok basit gibi gelen bir kural bile insan hayatını etkileyebiliyor. Seminerimizin bundan sonra yapılacak çalışmalara öncülük edeceğini düşünüyorum. Özellikle KOÜ, Ticaret Odası ve Sanayi odası gibi kurumlarımızla ortaklaşa çalışmalar yapmak istiyoruz. Seminerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından; Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı ABD Doç. Dr. Çiğdem Çağlayan, SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Op. Dr. Çağrı Tiryaki, İl Sağlık Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Nesrin Özmen, İzmit Seka Devlet Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Nilüfer Mostura ve İl Sağlık Müdürlüğü Kalite Birim Sorumlusu Leyla Eralp tarafından katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Uygulama ve Çalışanların Maruz Kaldığı Riskler, Çalışan Sağlığı Ve Meslek Hastalıkları, Hastane Afet Planları Ve Acil Durum Yönetimi İle Kalite Standartları Bakışı ile İSG Hizmetlerinin önemi konularının yer aldığı seminer katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

18 Oca 2019 - 12:48 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.