Kocaeli'de PKK Propagandasında 4 Kişi Tutuklandı

Kocaeli'de, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen HDP Kocaeli Eş Başkanı Leyla Akgün'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Kocaeli'de, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında HDP Kocaeli Eş Başkanı Leyla Akgün'ün de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün İzmit, Darıca ve Gebze'de düzenlediği operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı bulunan 10 kişiden 9'u gözaltına aldı. PKKKCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan sözde tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevine destek olmak, terörist başının yakalanma yılı olan 15 Şubat öncesinde kitleye motivasyon sağlamak amacıyla cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan terör örgütü mensuplarına destek olunması, kamuoyu oluşturulması için eylemleri organize eden ve yönlendiren, bu yönde sosyal medyayı kullandıkları iddia edilen HDP Kocaeli Eş Başkanı Leyla Akgün ile S.O., V.K., E.K., Ç.K., K.B., Z.T., Ö.U. ve Ö.E. evlerine düzenlenen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda örgütsel doküman, flama, yasak yayın ve dijital materyaller ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 9 kişi sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheliler sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden HDP İl Eş Başkanı Leyla Akgün, S.O, K.B. ve Z.T. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest kaldı.

15 Şub 2019 - 15:55 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.