KAR, OSB’LERE GEÇİT VERMEDİ

Kocaeli bölgesinde dün fırtına ile başlayan ve gece de devam eden yoğun kar yağışı daha çok Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerini etkiledi.Bu...

Kocaeli bölgesinde dün fırtına ile başlayan ve gece de devam eden yoğun kar yağışı daha çok Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerini etkiledi.Bu ilçelerin biraz yüksek kesimlerinde kurulu Organize Sanayi Bölgeleri'nde ulaşım durdu, yollar kayan tırlarla doldu.Bu bölgelerde kar nedeniyle sorunlar devam ederken, kayak pistlerinin de bulunduğu 1650 metre rakımlı Kartepe'de ise kar kalınlığı 60 santimi aşınca otel yöneticileri kayak pistlerini açmak için çalışma başlattı.

Yoğun kar yağışı, fırtınanın da etkisiyle Gebze'de Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğu alanda ve kuzeydeki yamaçlarda toplandı.Burada kar kalınlığı akşam saatlerinde 1 metreye yaklaştı.Bu nedenle de fabrikalarda mesaisi bitip evine gidenler, servis araçları hareket edemediğinden OSB'nin giriş karısına kadar yürüyüp buraya gelen araçlarla Gebze ilçe merkezine gitti.

Dilovası’nın kuzeyinde yaklaşık 10 kilometre ilerde kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgelerine giden yolun çok dik olması, ayrıca belediyelerin de tuzlama yapmaması nedeniyle tırlar çıkamadı.Yüze yakın tır ve otomobil bir ara mahsur kaldı.Kayan tırları araç sürücüleri soğuktan donmamak için terketti.

Bu arada İzmit'te de kar yağışının en etkili olduğu bölgelerden biri olan Kocaeli Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Umuttepe Yolu'nda yaşanan çile sona erdi.Araçların yolda kalması nedeniyle kampüse yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrencilerin çoğunluğunun yol açılmasına rağmen okula gitmediği görüldü.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, deniz seviyesinde 1 derece olan hava sıcaklığının akşam eksi 3-4 dereceye kadar düşebileceğini, bunun da don anlamına geldiğini belirterek tedbirli olunmasını istedi.TEM ve D-100 Karayolu'nun Dilovası, İzmit Tünel ve viyadük geçişlerinde don daha etkili olacağından sürücülerin çok daha dikkatli olmaları istendi.

Kar yağışının bölgede getirdiği olumsuzluklara rağmen, 1650 metre rakımıyla Kocaeli'nin en yüksek kesimi olan Kartepe'de ise heyecanlı bir bekleyiş var.Zirveye yakın noktada bulunan Otel'e ait kayak pistlerinde kar kalınlığı 60 santim olarak ölçüldü.Halen kar yağışının devam ettiği bölgede kar kalınlığının yarına kadar 80 santimin üzerine çıkabileceği belirtiliyor.

21 Ara 2012 - 15:15 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.