KAPLAN'DAN ENGELLİLERE KANUN TEKLİFİ

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, engellilerin ulaşım sorunlarının çözülmesine yönelik olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklif...

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, engellilerin ulaşım sorunlarının çözülmesine yönelik olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, engelli haklarını korumak anlamında onların ulaşım sorunlarını meclise taşıdı.

Kaplan, engelli vatandaşlara belediyeler tarafından verilen indirimli ve ücretsiz seyahat kartlarının sadece bulundukları belediyenin sınırları içinde değil, kartın alındığı belediyenin dışındaki tüm belediyelerde geçerli olması gerektiğini vurguladı.

Engelli vatandaşlarımızın dünya standartlarının altında hizmet gördüğünü ve toplumun dışında bırakıldığını belirten Kaplan, “Çalışma hayatında engellilere yeterince iş imkanı verilmemesi ekonomik bağımsızlıklarını yok etmektedir. Ekonomik sıkıntı çeken engelli yurttaşların topluma katılma ve toplumla bütünleşmesinin önündeki en büyük engellerden birisi, ulaşım sıkıntısıdır. Bu ekonomik sıkıntılar engellilerin sosyal yaşamdan kopmalarına sebep olmaktadır” dedi.

Toplumla iç içe yaşamaları konusunda engelli vatandaşların seyahat sıkıntısının giderilmesinin önemli bir husus olduğunun altını çizen Kaplan, bir an önce engelli vatandaşların yok sayılmasının önüne geçilmesini dile getirdi.

19 Oca 2013 - 09:27 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.