İRAN YENİ SİLAHI İLE BATIYA GÖZDAĞI VERDİ

Nükleer programı nedeniyle ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerle gerilim yaşayan İran, Hürmüz Boğazı'nda 6 gün sürecek bir askeri tatbikata başladı.T...

Nükleer programı nedeniyle ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerle gerilim yaşayan İran, Hürmüz Boğazı'nda 6 gün sürecek bir askeri tatbikata başladı.Tahran 3 Ocak'a kadar sürecek tatbikatta gövde gösterisi yapacak.

Hürmüz Boğazı'ndan Hint Okyanusu'na kadar olan 400 bin kilometre karelik bir alanda tatbikat yapacak olan İran Deniz Kuvvetleri, yeni geliştirdikleri silahları kullacağını da duyurdu.

Tatbikat öncesi dün açıklama yapan İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, yeni bir füze fırlatma sistemi geliştirdiklerini söyledi.Hürmüz Boğazı'ndaki tatbikat öncesi bir açıklama da İran Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkan yardımcısı İsmail Koşari'den geldi.Koşari, "Batı, Hürmüz Boğazı'nda istikrarsızlık yaratırsa, cevap vermekten çekinmeyiz" dedi.Dünya petrol trafiğinin yüzde 40'lık bir bölümünü sağlayan Hürmüz Boğazı'nda ABD de alarmda.Tahran'ın "Gerekirse Hürmüz'ü kapatırız" tehdidini ciddiye alan ABD, Körfez ülkesi Bahreyn'e Beşinci Filo'yu yerleştirdi.Beşinci Filo'da 20 adet savaş gemisi bulunuyor.Katar'da da ABD'nin askeri hava üssü bulunuyor.Hürmüz Körfezi'ndeki olası bir çatışmada ABD askeri uçakları birkaç dakika içinde müdahale edebilecek.

28 Ara 2012 - 10:28 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.