GELİN KAYNANA CİNAYETİNDE SAVCIDAN MÜEBBET İSTEMİ

Derince’de 16 Şubat 2012’de boğazları kesilerek öldürülen gelin-kaynana cinayetinde sona gelindi. Olayı gerçekleştiren şüpheliler hakkında Cumhuriyet...

Derince’de 16 Şubat 2012’de boğazları kesilerek öldürülen gelin-kaynana cinayetinde sona gelindi. Olayı gerçekleştiren şüpheliler hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. 2 şüpheli hakkında müebbet istenirken, olaya karışan ve öldürülen şahısların akrabaları olan zanlılara yağma suçundan ceza verilmesini talep etti.

Derince’de 16 Şubat 2012 tarihinde korkunç bir olay yaşanmış, İbni Sina Mahallesi’nde yaşayan Güler Kurt ve gelini Hatice Kurt evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuş ve olayla ilgili olarak soruşturma kapsamında Güler Kurt’un yeğenleri Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu ile arkadaşları Uğur Ulus ve Murat Kilitçi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Korkunç cinayet ile ilgili olarak Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi.

Davaya tutuklu sanıklar ile avukatları ile öldürülen Güler ve Hatice Kurt’un eşi Rasim Kurt ile oğlu Fatih Kurt da avukatları Şerife Manay katıldı. Mahkeme tutuklu sanıklardan Murat Kilitçi’nin cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda adli tıp kurumundan istenen raporun geldiğini ve sanığın cezai ehliyetinin bulunduğu ruh sağlığının yerinde olduğunu taraflara bildirdi.

Cumhuriyet savcısı dosyanın tamamlandığını ve eksik kalmadığını belirterek mütalaasını verdi. Savcı, sanıklardan Uğur ve Murat’ın kasten öldürmek suçundan ayrı ayrı 2 şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsine, ayrıca yağma suçundan 4’er yıl hapislerine, sanıklar Muhammet ve Mevlüt’ün ise sadece yağma suçundan cezalandırılmasını talep etti.Mahkeme sanık vekillerine esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak için ek süre vererek duruşmayı 13 Mart 2013 tarihine erteledi. Sanıklar bu dava dışında ayrıca Darıca’da işledikleri cinayetle ilgilide yargılanıyor.

14 Şub 2013 - 11:39 - Diğer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli TV değil haberi geçen ajanstır.